"10 років за російський гімн": СБУ ідентифікувала осіб, які виконували "Боже, царя храни"

Правоохоронці вбачають у діях окремих мирян посягання на територіальну цілісність України

Служба безпеки України. Фото: gk-press.if.ua

Головне управління СБУ ідентифікувало кількох осіб, учасників Хресної ходи, які скандували вигуки на виконували імперіалістичні пісні біля київського храму Софія Київська, зазначають Патріоти України з посиланням на "Главком".

Так, 17 липня 2016 року під час масового публічного заходу у вигляді Хресної ходи поблизу культового об'єкту Софія Київська керівником релігійних організацій «Союз Православних братств України» та «Братство святого Архістратига Михаїла УПЦ» Валентином Лукияником виконувався гімн Російської імперії «Боже, царя храни» та виголошувались заклики «Пусть воскреснет вторая Россия».

Крім того, учасники акції у руках тримали символіку Російської імперії, портрети російського царя Миколи II, а також сиділи на могилі першого патріарха України.

Служба безпеки України кваліфікувала в діях вказаних осіб ознаки вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України(«Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України»). За це їм світить від 5 до 10 років в'язниці з конфіскацією майна.

Як повідомляв «Главком», Хресна хода, ініційована Українською православною церквою Московського Патріархату, розпочалася 3 липня 2016 року із Святогірської лаври на Донеччині і завершилася 27 липня біля Києво-Печерської лаври.

Як повідомляв народній депутат і координатор групи «Інформаційне опір» Дмитро Тимчук, священики на окупованих територіях «ДНР»/«ЛНР», закликають місцеве населення йти на Київ. Сама акція, на його думку, носила виснажувальний характер для силових структур України у плані збереження громадського порядку і спокою.
Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...