90-річний черкащанин з власної пенсії назбирав 50 тисяч гривень на пам'ятник Шевченку

Встановити пам'ятник Шевченкові Маслюк вирішив у 2014 році, після початку російської агресії на сході України

Йосип Маслюк. Фото: http://www.5.ua

90-річний житель Черкащини Йосип Маслюк за власний кошт встановив у рідному селі пам'ятник Тарасу Шевченку. Кошти на нього кілька років збирав із власної пенсії. Загалом вдалося заощадити 50 тис. грн, за цю суму і замовив гранітно-мармуровий постамент, зазначають Патріоти України з посиланням на "5 канал".

У 90-річного мешканця Шполи Йосипа Маслюка на столі завжди відкритий "Кобзар". На полицях альбоми з ілюстраціями до творів Шевченка. Щодня чоловік читає "тарасову книгу".

Встановити пам'ятник Шевченкові Маслюк вирішив у 2014 році, після початку російської агресії на сході України. Вирішив, що стоятиме гранітний Тарас у рідному селі Соболівці. Гроші заощаджував зі своєї невеликої пенсії. І лише торік назбирав достатню суму.

"У мене залишок був від проданої хати в Черкасах. Трошки там добавив", – зазначив чоловік. Чиновники Соболівки кажуть, що й самі думали встановити пам'ятник Шевченку. Тож відгукнулися на пропозицію доброчинця і надали земельну ділянку.

Мешканці Соболівки пишаються таким вчинком свого земляка. Односельці взялися доглядати територію довкола пам'ятника та хочуть висадити там вербову алею.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 3 травня

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:05

3 травня за новим церковним календарем згадують мучеників Тимофія і Мавру, а також відзначають день пам'яті ікони Божої Матері Успіння Києво-Печерська. Цього ж року на 3 травня випала Велика п'ятниця Страсного тижня. Про традиції та прикмети 3 травня, ...