"Армією Асада керують російські генерали", - Бутусов (фото)

Юрій Бутусов зазначив, що саме російські генерали нагороджують та підписують нагороди бійцям армії.

Армія Асада. Фото: ru.golos.ua

Сирійського бойовика Симона Ібрагіма Аль-Уякіля, який воює на боці президента Асада, нагородив орденом у вигляді хреста з георгіївськими стрічками командир 5-го добровольчого штурмового корпусу Сирійської армії. Про це у своєму блозі написав головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

"Дивно, але командир сирійського корпусу виписав своєму підлеглому сирійцеві орденську книжку ... російською мовою! І підписався як "отаман-командир корпусу генерал-лейтенант Сергій Севостьянов"! Яке дивне сирійське ім'я! Яка дивовижна посада!

Адже насправді генерал-лейтенант Сергій Севастьянов - командувач 49-ї загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ!", - написав журналіст.

Разом з тим, Бутусов зазначив, що 5-й добровольчий штурмовий корпус є єдиним боєздатним з'єднанням армії Асада, яке об'єднує всі боєздатні сирійські танкові і піхотні підрозділи швидкого реагування, які застосовуються для наступальних операцій, а також російські регулярні частини і загони найманців, які беруть участь у війні.

"Тепер очевидно, що Асад віддав управління всіма бойовими операціями повністю в руки путінських генералів. Точно така структура управління війною в Україні - 1-й і 2-й армійські корпуси російської окупаційної армії на Донбасі, і бригади в складі цих корпусів очолюють російські командири", - підкреслив журналіст.

"У Сирії вони "добровольці", в окупованій частині України вони "ополченці". А в історію вони увійдуть як путінські найманці. І будуть пам'ятати і пишатися отриманими коштами за відрядження і квартирами за вбивство людей в інших країнах", - резюмував Бутусов.

Нагадаємо, за даними Міноборони РФ, з вересня 2015 року в Сирії загинуло близько 30 російських військовослужбовців. Однак Reuters повідомляв, що офіційна статистика занижена в чотири рази.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт в Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...