"Артеменко втратив депутатський мандат", - Фріз

Президент України позбавив Андрія Артеменка громадянства України.

Андрій Артеменко. Фото: cripo.com.ua

Народний депутат від фракції Блок Петра Порошенка Ірина Фріз повідомила, що Андрій Артеменко втратив статус нардепа через позбавлення громадянства України, передають Патріоти України.

"Указ президента означає втрату Артеменком статусу народного депутата України, що не потребує голосування сесійної зали, оскільки згідно з законом України Про статус народного депутата України, ст.4, повноваження народного депутата припиняються достроково у разі припинення його громадянства або виїзду на постійне проживання за межі України", - заявила вона на своїй сторінці в Facebook.

Фріз наголосила, що прокуратура має всі підстави для кримінального переслідування Артеменка у справі про державну зраду (ст.111 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, що 29 квітня президент України Петро Порошенко підписав указ про позбавлення громадянства Андрія Артеменка та ще чотирьох осіб. Про це офіційно стало відомо 4 травня.

Андрій Артеменко став відомий завдяки публікації американськими ЗМІ так званого плану примирення України з Росією, який український нардеп нібито запропонував адміністрації Дональда Трампа. У плані було запропоновано провести референдум щодо здачі Росії Криму в оренду строком на 50 або 100 років.

За даним фактом Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження за ст. 111 Кримінального кодексу (державна зрада). Також слідство зібрало докази, що Артеменко отримав громадянство Канади і має паспорт цієї країни.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Обстріли. Влада. Безпека

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Влада виявилася неготовою до нинішніх інтенсивних обстрілів. Гроші було освоєно не для ефективного забезпечення оборони. Наближається криза. Новий обстріл. І кожного разу – інший малюнок атаки. Одна мета: знищити Україну. І збудувати світ, де людожери ...

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....