Астрономи зробили чергове грандіозне відкриття, пов'язане з Марсом

За допомогою сучасного телескопа учені зуміли зафіксувати поблизу Марса дев'ять астероїдів, які могли залишитись від уламків іншої планети.

Марс. Фото:xxl.ua

На орбіті Марса була знайдена група астероїдів, які можуть бути уламками зруйнованої мільярди років назад планети. Про це пише британський таблоїд The Daily Mail, передають Патріоти України.

"Жменька астероїдів, що оточують червону планету, також відомих як "троянці", можливо, колись належала до давнього міні-світу", - йдеться в повідомленні.

Віддалений аналіз астероїдів показав, що всі вони складаються з матеріалу, який імовірно був тілом планети, зниклої "під час великого зіткнення".

Всього навколо Марса виявлено дев'ять астероїдів, діаметр найбільшого з них - 2 км, діаметр інших коливається від 0,5 до 1,5 км.

Міжнародна група астрономів використовувала потужний телескоп в Чилі, щоб детально вивчити астероїдний кластер навколо Марса. Один з астероїдів, названий "Еврика", був виявлений астрономами ще 25 років тому. Вчені відзначають, що виявлені астероїди існували з моменту виникнення Сонячної системи, коли розташування "планет, комет і небесних тіл виглядало зовсім по-іншому".

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Знак долі: Що означає, коли ваш погляд привертають однакові цифри на годиннику

п’ятниця, 26 квітень 2024, 3:25

Феномен повторюваних цифр на годиннику породив різні тлумачення, забобони та вірування. Кожне число має своє значення і магічний сенс, а коли вони повторюються, то символізують щось важливе. . Якщо часто зустрічаються одиниці, це означає необхідність ...