Боротьба з загрозами чи розбудова поліцейської держави? Спецслужби знатимуть все про що теревенять мобілками українці

Національна комісія вже готує відповідний законопроект.

Сім-карти. Фото: fans-android.com

Найближчим часом в Україні сім-карти можна буде придбати тільки після пред'явлення паспорта. Як інформує replyua.net з посиланням на Вести, це необхідне нововведення, оскільки в багатьох країнах такі правила діють вже давно, і вони були введені з метою безпеки, зазначають Патріоти України з посиланням на "Новости Украины".

Національна комісія зі зв'язків і інформатизації України готує відповідні зміни. У повідомленні йдеться про те, що все неконтрактного абоненти мобільного зв'язку будуть зобов'язані розкрити операторам персональні дані. У відомстві нагадали, що подібну норму хотіли ввести під час прийняття так званих "законів 16 січня". У країнах, де продаж сім-карт здійснюється за паспортами, це доводять боротьбою зі злочинністю та тероризмом.

Однак механізм реєстрації всіх абонентів НКРЗІ пропонує спростити - можна буде подавати заявки дистанційно із застосуванням електронних цифрових підписів. Також у відомстві підкреслили, що на території України більшість стільникових номерів вже давно прив'язані до конкретних осіб через різні банківські послуги. Втім, коли нові правила почнуть діяти, у відомстві поки не уточнили.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки - Deep State

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:19

Російські окупаційні війська, що рухаються від Авдіївки, захопили села Соловйове та Семенівка в Донецькій області. Про це повідомив аналітичний проєкт Deep State, передають Патріоти України. "Кадри сьогоднішніх відео, та і наші друзі, свідчать про те, ...

У Путіна з’явився новий ресурс для мобілізації: Роман Цимбалюк розповів, звідки в РФ візьмуть "гарматне м'ясо"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:51

Найближчим часом чисельність російської армії може збільшитися за рахунок жителів Оренбурзької області, яким треба заробити грошей на відновлення своїх будинків. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти Україн...