Бутусов розповів про істинні політичні наміри Яроша

Журналіст розповів, що націоналіста не цікавлять будь-які політичні посади.

Дмитро Ярош. Фото: kievvlast.com.ua

Багато хто думає, що він вождь революції, що він хоче політичну кар'єру, або тепле місце в якійсь силовій структурі, підбивають коронною фразою, що треба "чистити зброю". Такий ефект завищених очікувань, коли людина йде своїм шляхом, а від нього чекають чогось звичного, щоб все і відразу і сьогодні, повідомляють Патріоти України з посиланням на Юрія Бутусова.

А мені здається, по спілкуванню, що він хоче одного - вільну незалежну Україну, українську націю, і своє місце бачить не в посадах, статусах і ресурсах, а в тому, щоб боротися і бути символом боротьби, на своєму місці, заради майбутнього, на перспективу. Він не намагається змінити держава - він намагається його захистити. Дмитро поставив собі за мету, і просто живе заради неї, не відволікаючись на те, що не в силах підняти, зрушити, змінити.

Я з Ярошем познайомився 9 травня 2014 го, коли він на чолі невеликої ватаги "правосеков" отримав автомати, тільки що надійшли з МВС, і по два магазини патронів, і з цим озброєнням відправився негайно в Донецьку область, допомогти нашим військам зайняти західні райони, адже армія тоді в міста заходити не ризикувати. Час був такий, що ніхто не знав, чи зможемо ми дати бій російським найманцям, а Ярош поїхав без найменших роздумів, хоча автомати навіть не було часу пристрелять! Насправді, "правосеков", якими лякала кремлівська пропаганда, було зовсім небагато спочатку на фронті.

Питав Діму тоді на початку травня - а скільки у тебе підготовлених і організованих людей - він сказав - близько сорока, а всього приблизно двісті. А скільки з них має реальний бойовий досвід? Чоловік п'ять, може бути ... Але всі вони були патріоти, намагалися діяти там, де була реальна небезпека, і досвід набрали дуже швидко, і зброю теж, і гармати і міномети і навіть танк. Важко переоцінити ту роботу, яку "правосекі" і УДА зробили в ході війни. Добровольці - це той резерв, який залишається у країни, як би повільно ні проводило реформи держава.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Москва перетвориться на фронтове місто як той Білгород? Скабєєва налякала своїх гостей властивостями озброєнь, які США передають Україні (відео)

четвер, 25 квітень 2024, 9:52

"Російські пропагандисти ознайомилися зі списком озброєння, яке українці отримають від США, і тепер у прямому ефірі відсувають "червоні лінії" та шукають на карті місце для порятунку своїх сідниць, ближче до Північної Кореї", - іронізує журналіст Юрій ...

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...