"День підвищеної небезпеки зі Сходу": 9 травня Естонія відзначить масштабними навчаннями НАТО “Весняний шторм-2017"

У навчаннях візьмуть участь військові з понад 13 країн.

Навчання НАТО. Фото: 2017-godu.ru

В Естонії почалися масштабні навчання НАТО Kevadtorm-2017 (“Весняний шторм – 2017”), в яких будуть задіяні понад дев’яти тисяч військовослужбовців. Військові навчання проходитимуть з 8 по 26 травня поточного року в північно-східній частині Естонії поблизу з російським кордоном, зазначають Патріоти України з посиланням на Військовий навігатор України.

Як повідомляє ERR, посилаючись на інформацію прес-служби Міноборони Естонії у військових навчаннях візьмуть участь 9 тисяч військовослужбовців. Поряд з естонськими військовими у навчаннях візьмуть участь близько 2300 військовослужбовців з 13 зарубіжних країн.

Так, понад 800 військових будуть представляти на навчаннях Великобританію. Німеччина направила до Естонії 400 військовослужбовців. До складу бойової групи НАТО також входять 300 дислокованих в країні французьких військових.

Підрозділи розміром з роту будуть представляти на навчаннях США, Латвію та Литву.

У навчаннях також братимуть участь військовослужбовці з Нідерландів, Польщі, Канади, Фінляндії, України, Швеції, Іспанії та Грузії.

Зазначимо, що у військових навчаннях будуть використовуватися британські танки Challenger, американські M1A2 Abrams, французькі Leclerc, і бойові машини піхоти естонських Сил оборони і союзників республіки: CV9035, Bradley, Marder, Warrior, VBCI.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...