Державна дума намагається перенести вибори президента РФ на день окупації Криму

Профільний комітет російського парламенту рекомендував депутатам підтримати зміни до законодавства у частині проведення виборів президента.

Державна дума РФ. Ілюстрація https://www.rbc.ua/

У парламент РФ сьогодні внесені поправки, що передбачають, зокрема, перенесення виборів президента Росії в 2018 р. з 11 на 18 березня. Новину передають Патріоти України з посиланням на "РІА Новини".

Комітет Думи з державного будівництва і законодавства рекомендував нижній палаті парламенту прийняти в першому читанні зміни до виборчого законодавства. Поправки, в тому числі, передбачають перенесення виборів президента Росії в 2018 році з 11 на 18 березня.

Зараз вибори глави держави проходять в другу неділю березня. Згідно з поправками, якщо друга неділя є післясвятковим або робочим днем у зв'язку з перенесенням свят, то день голосування переноситься на наступний - тобто третю неділю місяця. У 2018 року це буде 18 березня.

Пакет поправок внесли на розгляд до Держдуми голова комітету Ради федерації з конституційного законодавства Андрій Клішас і сенатор Анатолій Широков. Мета ініціативи - зробити вибори більш прозорими, лібералізувати підхід до призначення спостерігачів і підвищити доступність виборчих дільниць.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Допомогу США зупинять. РФ атакує Польщу. Снєгирьов: буде операція на кордоні, - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 7:15

Російські спецслужби будуть намагатися використати ультраправі партії Польщі й Румунії, щоб заблокувати ділянки українського кордону і тим самим перешкодити передачі допомоги Україні від США. Агенти Кремля вже давно діють в сусідніх країнах. Більш того...

Народні прикмети на 27 квітня: Бережіться злодіїв

субота, 27 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 27 квітня за новим стилем вшановує апостола і священномученика Симеона, молодшого брата Йосипа Обручника, а також преподобного Стефана Києво-Печерського. За старим стилем у свято сьогодні вшановують Мартіна Сповідника, одного...