Держкіно назвало офіційне гасло України на Каннському кінофестивалі

На ювілейному 70-му Каннському кінофестивалі, який пройде з 17 по 28 травня 2017 року, Україна буде представлена власним павільйоном на професійному майданчику кінофестивалю - кіноринку Marché du Film.

Держкіно. Фото: http://dergkino.gov.ua

Фільм українського режисера Сергія Лозниці став одним із 18 учасників головного конкурсу 70-го Каннського кінофестивалю. Картину створено у співвиробництві кінокомпаній України, Франції, Росії, Німеччини, Литви та Нідерландів. Українську сторону у копродукції стрічки представляє кінокомпанія Solar Media Entertainment, зазначають Патріоти України з посиланням на Державне агентство України з питань кіно.

Продюсер компанії Сергій Лавренюк зачитав журналістам звернення режисера Сергія Лозниці.

У професійній секції Каннського кінофестивалю – кіноринку Marché du Film – Україна буде представлена власним павільйоном. Організаторами цьогорічного павільйону виступили Державне агентство України з питань кіно, КМКФ «Молодість», Українська Кіноасоціація, Асоціація Кіноіндустрії України, Асоціація продюсерів України та Всеукраїнський благодійний фонд Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього».

Варто зазначити, що Український павільйон у Каннах ще з 2007 року був закріплений за КМКФ «Молодість» – єдиним українським кінофестивалем, акредитованим FIAPF (Міжнародною Асоціацією продюсерів). Цього року кінофестиваль – в підтримку об’єднаних зусиль представників українського кіноринку та Державного агентства України з питань кіно – надав павільйон для загальної презентації кінематографічної України, в т.ч. українського фестивального руху. «Ми надзвичайно задоволені тим, що ініціатива створити єдиний пул учасників українського павільйону в Каннах знайшла підтримку з боку держави та в кінематографічних колах. Це справді шанс для України виступити по-новому, потужно, з використанням професійних зв’язків Держкіно, «Молодості» та кіноасоціацій, зацікавити адресно та особисто кожного потенційного партнера: фонд, фестиваль, дистрибутора, сейлз-агента, замовника сервісу, тощо», – зазначив Андрій Халпахчі, Генеральний директор КМКФ «Молодість».

Усі офіційні заходи в Українському павільйоні пройдуть під загальним слоганом #UkraineIsYourDestination. Серед основних подій:

презентація «Discover Ukraine» - представлення України іноземним партнерам як кінематографічної локації з оновленим законодавчим середовищем, арсеналом сучасних сервісів та виробничих потужностей;

презентації міжнародного фестивального руху в Україні;

бізнес-ланч «Meet Ukrainian Producers!» для професіоналів галузі (за підтримки Всеукраїнського Благодійного фонду Ігоря Янковського «Ініціатива заради майбутнього»)

Задля популяризації української кіногалузі Держкіно України розповсюджуватиме каталог українських фільмів для міжнародної дистрибуції й участі в міжнародних фестивалях, а також інформаційні матеріали щодо виробничого потенціалу України.

Участь держави у фінансуванні Українського павільйону на цьогорічному Каннському кінофестивалі склала 300 тис. грн. (близько 15% від загального кошторису). Решту витрат взяли на себе співорганізатори роботи павільйону та учасники кіноринку. «Представництво країни на фестивалі класу А – це не тільки велика відповідальність та великі кошти, але й великі можливості. Кіноіндустрія в Україні вже значно змінилася – є велика кількість проектів у копродукції, національне виробництво стає потужнішим, відбуваються позитивні зміни на законодавчому рівні. Ці зміни важливо донести до міжнародної спільноти, тому ми вирішали підтримати об’єднаний стенд України в Каннах», – сказав Пилип Іллєнко, Голова Держкіно України.

Іноземні гості та українські кінематографісти матимуть вільний доступ до Українського павільйону, де постійно працюватимуть представники організаторів стенду. Дизайн павільйону не буде пов’язаний з візуальними образами жодної зі сторін-організаторів. «Ми не хотіли відволікати увагу на окремі меседжі окремих компаній. Для нас здалося важливим представити країну, відкриту для міжнародного співробітництва. Тепер, коли в нас є рібейти, Україна стала більш конкурентоспроможною в Європі, а з нашими локаціями та професійними кадрами – багато в чому унікальною для кіновиробництва», – зазначила Вікторія Ярмощук, Голова Української Кіноасоціації.

Крім того, в рамках роботи Українського павільйону працюватиме координаційний центр. Українські продюсери мають можливість подати заявку на участь в Українському павільйоні в Каннах для представлення своїх проектів. Це можуть бути як друковані презентаційні матеріали на стенді або трейлери для демонстрації на плазмі, так і окреме місце та час в графіку для проведення зустрічей в павільйоні. Заявки приймаються на адресу Координаційного центру до 1 травня 2017 року.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...