"Донбас перебуває на межі екологічної катастрофи", - Ходаковський

Одіозний терорист заявив, російські куратори не зацікавлені у відкачуванні води.

Олександр Ходорковський. Фото: m.glavnoe.ua

"На окупованій Донеччині непрацюючі шахти затоплюються, а воду, яка стає радіоактивною ніхто відкачувати не збирається", - зазначив Олександр Ходаковський, передають Патріоти України.

"На жаль, не про хороше: затоплюється ряд непрацюючих шахт, дві з яких на певних горизонтах містять залишки радіоактивних матеріалів - була така практика в далекі радянські роки використовувати шахти для зберігання відходів. Міністр профільного міністерства заявляє, що гроші на відкачування води у нього відсутні , і виходу іншого, крім як затоплювати, у нього немає. Чим це загрожує пояснювати довго не треба: заражена вода потрапить в грунтові води і добереться куди завгодно. Фахівці оцінюють ризики як дуже високі, а наслідки взагалі непереоценіми. Окремі наші депутати і керівники наглядових відомств забили в дзвони, але, схоже, лобі їм подолати не вдається - у профільного міністра знайшлися серйозні покровителі ", - написав Ходаковський.

Нагадаємо, низка шахт в ДНР закрилася наприкинці 2016 року, а наразі шахти, які раніше працювали, призупиняють роботу і, поки що, працюють тільки на відкачку води, а гірників відправляють у безоплатні відпустки.

Минулого тижня шахтарі намагалися провести мітинг, але окупаційна влада вивела на площу дітей грати у волейбол у дощову погоду. Шахтарі все ж таки на мітинг зібралися під "міністерством", але простояли недовго, їх запросили всередину.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...