"Дотримання слова": У Німеччині влада замінить антиукраїнські підручники

Федеральне агенство Німеччини заявило про повну заміну підручників на яких Крим вказаний територією Росії.

Крим-Україна. Фото: vidstat.kinokreis.ruФедеральне відомство у справах міграції та біженців вилучило посібник з німецької мови з картою Криму як частини РФ зі списку схвалених, повідомляють Патріоти України з посиланянм на DW.

Федеральне відомство у справах міграції та біженців Німеччини (BAMF) шкодує про те, що в схваленому ними навчальному посібнику з німецької мови для іноземців була використана карта, на якій Крим був пофарбований в колір Росії.

Ми шкодуємо, що в одному з схвалених нами навчальних посібників міститься помилкова карта, - повідомили в прес-службі розташованого в Нюрнберзі відомства. При цьому ми особливо відзначаємо, що цим ми не хочемо зробити політичної заяви". За підсумками перевірки було прийнято рішення" негайно вилучити "два посібника зі списку схвалених.

Нові підручники спеціально для курсів

Йдеться про підручники "Просто добре! Німецький для інтеграції" (Einfach gut! Deutsch für die Integration), розроблених фірмою TELC з Франкфурта-на-Майні. Карта з Кримом, пофарбованим в колір Росії, надрукована в посібниках рівня знання мови B 1.1 і B 1.2. Це підручники нової серії, що вийшли першим тиражем в липні 2016 року. За даними розробника, вони створені спеціально для інтеграційних курсів, покликаних краще підготувати мігрантів до життя в Німеччині.

По всій Німеччині, за деякими оцінками, підручники з неправильною картою Криму використовують близько 200 організацій і компаній, наприклад, мовних шкіл, які проводять інтеграційні курси. Такі курси для іноземців частково оплачує BAMF з федерального бюджету. Знання німецької мови на рівні B1 - одна з умов отримання німецького громадянства.

Посібники будуть перевидані з новою картою

У прес-службі BAMF повідомили, що відомство не брало участі ні в розробці, ні в фінансуванні навчальних посібників фірми TELC. Також там зазначили, що в червні 2016 року ці посібники отримали лише попереднє схвалення відомства, оскільки TELC на той момент не надала їх остаточний варіант для друку - "крім деяких доповнень і вступного слова не було і карти", яку тепер критикують.

Незважаючи на вилучення підручників зі списку схвалених, організатори інтеграційних курсів зможуть продовжити з ними працювати, повідомили в BAMF. При цьому відомство проінформує їх про те, що в них міститься помилкове зображення Криму і про те, що компанія-автор підручників виправить помилку.

У компанії TELC у відповідь на запит DW відмовилися від коментарів, пославшись на прес-реліз на сайті. У ньому сказано, що фірма придбала карту у одного крупного міжнародного агентства, яке торгує зображеннями. TELC шкодує про помилку і збирається "негайно перевидати" обидва навчальні посібники і "замінити карту".

Посол України: "Це неприйнятно"

Посол України в Німеччині Андрій Мельник назвав публікацію "прикрим інцидентом". "Згадану інформацію ми сприйняли з обуренням, оскільки, по суті, мова йде про - свідомому чи несвідомому - введенні в оману численних користувачів цих навчальних матеріалів, - сказала Мельник.

"Очевидно, що це неприйнятно ні за яких умов". За його словами, посольство звернулася за роз'ясненнями до компанії TELC, а також у відомство у справах міграції та біженців і в міністерство внутрішніх справ ФРН.

Про те, що в підручниках для іноземців в Німеччині використана карта Криму як частини Росії, повідомили в кінці березня українські ЗМІ. При цьому вони посилалися на повідомлення українців, що живуть в Німеччині.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Але спочатку треба зосередитись на Україні": У Росії заговорили про "повернення" Аляски

субота, 4 травень 2024, 16:29

Російські депутати всерйоз обговорюють можливість окупації Аляски. Про це пише наближений до Кремля Telegram-канал, передають Патріоти України. Автори стверджують, що градус напруги між Росією та США продовжує наростати. У Державній думі країні-агресор...

"Радив би ФСБ звернути на неї увагу": Жорін постібався з росіянки за "публічне приниження" Abrams

субота, 4 травень 2024, 15:47

Заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін дотепно "постібався" з росіянки, яка влаштувала "публічне приниження" американського танка Abrams у Москві, передають Патріоти України. У своєму Telegram Жорін опублікував фрагмент відео, на як...