Fitch оновив рейтинг України

Експерти рейтингового агентства зазначили, що дефолтний рейтинг України піднявся у кращу сторону.

Fitch . Фото: http://rusjev.net

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий суверенний рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній і національній валютах на рівні "B-", прогноз стабільний. Про це йдеться в повідомленні агентства, передають Патріоти України.

"Ми прогнозуємо, що зростання ВВП в 2017 році сповільниться до 2%, перш ніж прискориться в 2018 році до 3%", - відзначає Fitch.

Короткостроковий РДЕ в іноземній і національній валютах підтверджений на рівні "B", а рейтинг стелі країни - на рівні "B-".

Крім того, стабільний прогноз свідчить про те, що Fitch вважає збалансованими ризики підвищення і пониження рейтингу.

"Поліпшення експортних цін на сировинні товари і збільшення обсягів експорту продукції сільськогосподарського сектора повинні пом'якшити збільшення дефіциту торгового балансу", - прогнозує агентство на 2017-2018 роки.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...