"Інтерпол не буде розшукувати Яценюка за надуманими у РФ звинуваченнями", - Аваков

Міністр внутрішніх справ заявив, що Інтерпол відмовився розшукувати колишнього прем'єр-міністра.

Арсеній Яценюк. Фото: vz.ua

Інтерпол відмовив Росії у клопотанні про оголошення в міжнародний розшук з метою арешту та подальшої екстрадиції до Росії колишнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Із задоволенням і повагою констатую, що Інтерпол - як адекватна і солідна міжнародна правова організація - відповідно до свого протоколу взяла до уваги моє звернення і відмовила в безглуздому клопотанні РФ", - написав міністр.

Він вважає, що це клопотання є повним абсурдом і спробою політично мотивованого переслідування.

"Запит РФ в Інтерпол базується на ордері на арешт Яценюка, нібито виданим міським судом міста Єсентуки Ставропольського краю 3 березня 2017 року. Російські слідчі, як випливає з документа, підозрюють пана Яценюка в тому, що він (увага!) вогнем з автомата Калашникова вбив 30 і поранив 13 російських військовослужбовців під час бойових дій у Грозному, Чеченської республіки", - написав Аваков.

За його словами, ці події нібито мали місце під час участі Яценюка в "озброєній банді "Мрія", у складі якої він брав участь в атаках на російських військовослужбовців" у Президентському дворі, на площі Хвилинка і на залізничній станції "Грозний" з 31 грудня 1994 року по 2 січня 1995 року.

"Сподіваюся, що цей казус протверезить маргіналів, які обпилися водою "Єсентуки"! З іншого боку, впевнений, що складений фантазерами з російського Слідчого комітету інформаційний привід ще раз приверне увагу міжнародної громадськості до факту незаконного арешту та застосування тортур у російських в'язницях до Миколи Карпюка і Станіслава Клиха!", - зазначив міністр.

Нагадаємо, 27 березня Ессентукський міський суд Росії заочно заарештував Яценюка за звинуваченнями з боку російських слідчих в тому, що він начебто брав участь у військових діях проти Росії в Чечні.

28 квітня глава МВС України Арсен Аваков заявив, що звернувся до Інтерполу з проханням не оголошувати Яценюка в розшук на вимогу Росії.

Пізніше Росія підтвердила, що передала матеріали для розшуку екс-прем'єра України в Інтерпол.

Сьогодні у Слідкомі Росії заявили, що начебто отримали нові "докази злочинів" Яценюка у Чечні.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...

"Працюють занадто повільно": Міноборони Британії гальмує постачання озброєння для України - ЗМІ

субота, 20 квітень 2024, 12:59

Міністерство оборони Великої Британії звинувачують у «повільній роботі» з невикористанням половини з £900 млн для України. Затримки означають, що лише £404 млн із коштів, пожертвуваних дев’ятьма країнами, було витрачено. Про це повідомляє The Guardian,...