"Іскандери" тихо виють: США випробують на підступах до РФ новітні винищувачі

Повідомляється, що навчання стануть одними із найбільш масових, що проводяться під егідою НАТО.

Винищувавач F-35A. Фото: infoapajah.blogspot.ru

Остання бойова розробка ВПС США, бойові винищувачі п'ятого покоління F-35A будуть задіяні у навчаннях НАТО в Європі, запланованих ближчими днями, про це офіційно повідомило в п'ятницю Міністерство оборони США, передають Патріоти України.

"Американські ВПС розгорнуть невелику кількість літаків F-35A Lightning II цими вихідними з метою участі в запланованих раніше навчаннях у Європі", - йдеться в повідомленні Пентагону.

При цьому уточнюється, що в тренуваннях братимуть участь також інші одиниці ВПС США й країн НАТО, що базуються в Європі в рамках Європейської ініціативи гарантування безпеки (European Reassurance Initiative.).

"Участь у цих навчаннях означає важливий етап у розвитку програми F-35, що дозволяє ВПС продемонструвати оперативні можливості літака-винищувача п'ятого покоління", - зауважили в оборонному відомстві США.

Це також допоможе процесу підготовки до розгортання F-35A в Європі на постійній основі, яке, за планом, має відбутися на початку 2020-х років.

Після того, як літаки прибуть до Європи, Військово-повітряні сили в Європі і Європейське командування США оприлюднять додаткову інформацію про їх бойове розгортання для участі в навчаннях.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...