Керівника муніципальної поліції Дружківки, який був яскравим прихильником "ДНР" відсторонили від займаної посади

Місцеві активісти намагаються привернути увагу влади до проблеми зайняття високих посад на прифронтових територіях прихильниками "ЛДНР".

Поліцейський. Фото: esfil.com.ua

У Дружківці так звана "муніципальна поліція" слідкує за благоустроєм. Несанкціонована торгівля, смітники та паркування на газонах, зазначають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Керує підрозділом колишній міліціонер – Сергій Бережний. У 2014 році на час захоплення міста бойовиками чоловік пішов у гору по кар'єрним сходинкам, із заступника став виконуючим обов'язки головного міліціонера міста. З бойовиками працював пліч-о-пліч.

Депутат Дружківської міськради Олександра Пахомова показує газету за той період. Цитує Бережного: ""Разом з нашими співробітниками представники "народного ополчення Донбасу" патрулюють місто для збереження громадської безпеки" ну і так далі. Причому для того, щоб місцеві люди не могли чинити опір, рішенням міської ради на той момент мером Гнатенком, було рішення про вилучення зареєстрованої зброї у місцевого населення, для чого – щоб потім передати "ополченцям". А от постанова, підписана Бережним, – щоб здати зброю на зберігання у відділ міліції".

На одному відео Бережний стоїть позаду тодішнього мера міста Валерія Гнатенка. Три роки тому той ініціював так званий референдум у Дружківці, а перед цим – дозволив на будівлю міської ради почепити прапор Росії.

"Всі залишилися на своїх місцях, ніхто не поніс відповідальності, хоча за нашими зведенням з міста пішло воювати близько півтори тисяч осіб на той бік. Хтось загинув, хтось по Росії шатається, сім'ї розпалися, і я вважаю, що виною всьому - це наша влада", - впевнений місцевий депутат Віктор Баштовий.

Муніципальну поліція – ідея міськради. На останній сесії на купівлю автомобіля для цієї структури виділили 300 тисяч гривень. Журналісти запитали, чому керівником став саме Бережний. Мера немає. За нього відповідав заступник. Олег Поляков про минуле міліціонера каже, не знав.

"Я тут не працював, тому не можу нічого сказати. У нас немає такий офіційної інформації, що він працював керівником. Щоб стежити за благоустроєм, це не має ключового значення", - каже Поляков.

Розмістилась муніципальна поліція в приміщенні колишньої ДАІ. Керівника на місці немає. Старший інспектор раптово захворів, хоча зранку у формі його бачили біля міськради. У часи окупації старший інспектор працював у ДАІ. Каже, міліція тоді слідкувала за порядком.

Провідати хворого Сергія Бережного журналісти пішли до нього додому. Двері не відкривають. Пізніше з квартири виходить донька, каже, зв'язатись з батьком неможливо, а вдома його немає. Журналіст намагалась зв'язатись із ним два дні, але марно.

В кінці березня керівника муніципальної поліції представили місцевим журналістам. Ось як він розповідав про своє бачення функцій підрозділу: "Муніципальна поліція – це місцева поліція, місцевий орган, який займається саме безпосередніми справами міста. Ми не штрафуємо, тільки реагуємо і даємо оцінку правову".

Категорично відмовився зустрічатись і нинішній міський голова Валерій Гнатенко. Мовляв, часу немає. Поспіхом по телефону сказав: "На сьогодні цю особу поки відсторонено від роботи, і ми оголосили офіційний конкурс, щоби не було пересудів, які піднімаються".

Журналісти досі чекають відповіді Служби безпеки України. Тим часом дружківські активісти вже під адміністрацією президента у столиці проводять акцію, намагаючись привернути увагу до сепаратистів при посадах. Сподіваються, що хоча б тут їх почують.

Нагадаємо, раніше у Нацполіції наголосили, що "муніципальна поліція" не має жодного стосунку до їхніх підрозділів у Донецькій області і пообіцяли перевірити інформацію.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Найшли вила на зелені граблі: Екс-нардеп Ляшко опинився в епіцентрі скандалу щодо своєї військової кар'єри

субота, 20 квітень 2024, 0:55

Олег Ляшко дав привід "старим друзям" з телеканалу Зеленського-Коломойського пройтися по його діяльності, тепер вже у складі ЗСУ. Патріоти України пропонують ознайомитись з матеріалом ТСН, ісамим визначитись наскільки виправдана риторика кореспондента ...

Як у Німеччині розкрили російське шпигунське кубло - Борислав Береза

субота, 20 квітень 2024, 0:30

"У "Der Spiegel" вийшла гучна стаття "У Баварії заарештовано російських диверсантів - розслідування Генпрокуратури". Німеччина зіткнулася з новою шпигунською справою. За даними SPIEGEL, генеральний прокурор Єнс Роммель заарештував двох агентів, які, як...