Харківські конструктори показали новий трамвай (відео)

У Харкові презентували новий трамвай, зібраний фахівцями Салтівського трамвайного депо.

Львівський трамвай. Фото: metro-max11584.livejournal.com

Як повідомив головний інженер підприємства Володимир Бадьянов, новий трамвай знаходився у виробництві майже рік, передають Патріоти України.

«Це продовження модельного ряду вагона Т-3, який ми модернізували. Кузов придбали в місті Калуш, колеса – адаптовані чеські. Це був голий металевий остов, який ми обшили, встановили електронне обладнання, двигуни підвищеної потужності, дискові гальма тощо. В кабіні водія є комп’ютер і дисплей, на якому відображається інформація про стан вагона і про несправності. В цілому вийшов гарний сучасний трамвай», – зазначив Володимир Бадьянов.

Як зазначили у міськраді вагон вирізняє плавний тихий хід, на рівних ділянках шляхів він зможе розвивати швидкість до 65 км/год. Для зручності пасажирів і водія в салоні працює кондиціонер, над кожними дверима встановлені відеокамери. Це перший трамвай у Харкові, який обладнаний пандусом для людей в інвалідному візку.

Як повідомив заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов, вартість харківського трамвая становить близько 9 млн грн, найближчим часом планується зібрати ще чотири таких вагони.

«Насамперед ми зацікавлені оновлювати свій парк трамваїв, а не працювати на інші міста. Це не бізнес-проект. Для Харкова це цікаво тим, що такий трамвай набагато дешевший, ніж новий, вартість якого сягає 15-16 млн. грн. Таким шляхом пішли багато міст – Київ, Одеса, Запоріжжя та інші. Разом з програмою капітальних ремонтів, яку ми реалізуємо вже третій рік, такий підхід дасть нам можливість потихеньку оновлювати парк трамваїв у Харкові», – повідомив Євген Водовозов.

Новий вагон уже виходив на пробну обкатку містом без пасажирів. Такі випробування триватимуть ще місяць, після чого державна комісія повинна підписати акт про те, що вагон готовий до експлуатації, і тільки потім трамвай зможе перевозити людей. За яким саме маршрутом курсуватиме вагон, поки невідомо.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...