КМДА затвердила програму заходів на час проведення Євробачення-2017

У столиці затверджено програму культурно-мистецьких заходів на час проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2017».

Євробачення-2017. Фото: region.uz.ua

У столиці затверджено програму офіційних заходів на час проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2017». Підписане відповідне розпорядження КМДА № 463, зазначають Патріоти України з посиланням на КМДА.

«Упродовж двох тижнів очікується 20 тисяч іноземних туристів та в 2-3 рази більше внутрішніх, на яких чекає різноманітна розважальна програма: 3D-mapping-show, розважальні локації, «Kyiv art week» і багато інших цікавинок», – зауважив заступник голови КМДА Олексій Резніков.

Так, офіційна церемонія відкриття пісенного конкурсу «Євробачення» відбудеться 7 травня в конгресно-виставковому центрі «Парковий» (Паркова дорога, 16-А). Червону доріжку «Євробачення» розташують цього ж дня на площі Конституції та алеї біля Маріїнського палацу (від вул. Михайла Грушевського до оглядового майданчика).

Також серед офіційних заходів 9, 11, 13 травня відбудуться телевізійні шоу пісенного конкурсу «Євробачення», генеральні репетиції яких (за участю глядачів) заплановані 8, 10, 12 травня в Міжнародному виставковому центрі (Броварський проспект, 15).

Із 1 до 14 травня в КВЦ «Парковий» (Паркова дорога, 16-А) працюватиме Euroclub, а з 4 до 14 травня на вул. Хрещатик (від вул. Богдана Хмельницького до вул. Прорізної, включно з тротуарами) працюватиме Eurovision Village.

Окрім того, на час проведення «Євробачення-2017» на киян і гостей столиці чекатиме насичена програма культурно-мистецьких заходів.

Також на локаціях до «Євробачення-2017» заплановано показ кіноальманаху «Все починається в Києві», який триватиме з квітня до грудня 2017 року.

Крім того владою затверджено програму культурно-мистецьких заходів на час проведення пісенного конкурсу «Євробачення-2017». На киян і гостей столиці чекатимуть різноманітні активності, майстер-класи, фестивалі, виставки тощо.

Так, із 30 квітня до 14 травня діятиме:

«Фан-зона на Софії» на Софійській площі, яка зможе розмістити до 10 тисяч відвідувачів. Фан-містечко буде поділено на такі зони: культурно-мистецьку, інформаційно-довідкову, відпочинку, фуд-корту та розваг.

Розважальна зона на Троїцькій площі, де презентують кращі зразки національної музики, сучасних творів музичного, театрального мистецтва, ознайомлять киян і гостей міста з унікальною українською культурою. Також тут діятимуть зони фуд-корту, майстер-класів, виставок-продажів, дитячих розваг, фотозони, туристично-інформаційний центр.

Розважальна зона «Feel Ukraine» – «Відчуй Україну» на Контрактовій площі. На зазначеній локації на киян і гостей міста чекатимуть виступи артистів, виставки, майстер-класи, які супроводжуватимуться відеофільмами на екранах сцени. Працюватиме велика дитяча зона. Кожен день буде присвячений окремій темі: день джазу, день майстрів, день української літератури, день образотворчого мистецтва, день костюму та прикрас тощо.

Розважальна зона «Євробачення: Ретроспектива», яка буде розташована на Поштовій площі. Тут відбуватиметься фестиваль-караоке, що ознайомить гостей із історією «Євробачення». У рамках фестивалю всі охочі зможуть взяти участь у караоке-конкурсі. Конкурси триватимуть із 18:00 до 20:00 (відбірковий етап). Фіналістів конкурсу з 20:00 до 21:00 слухатиме професійне журі, сформоване із зірок поп і рок сцени. О 21:00 щодня відбуватиметься церемонія нагородження спеціальними призами переможців дня.

Розважальна зона «Перший київський пленер «Kyiv Art Fort 2017» відкриється й на території Національного історико-архітектурного заповідника «Київська фортеця» (вул. Госпітальна, 24-А). Простір буде облаштований тимчасовими сферичними тентовими спорудами, розміщеними піваркою на еспланаді – візуалізація логотипу «Євробачення-2017». На основному майданчику пленеру діятиме велика художня зала, у якій будуть представлені експозиції сучасних художників України, останні найбільш актуальні, цікаві культурні проекти та платформи України.

Також із 4 до 7 травня у рамках культурно-мистецьких заходів відбудеться Міжнародний фестиваль «Київський тиждень мистецтва» (Кyiv Art Week)» («Фестиваль мистецтва «Kyiv Art Week»). Під час заходу відбуватимуться виставки в київських галереях, наукові конференції, концерти, вечірки із залученням найцікавіших музикантів. Головною локацією фестивалю в 2017 році стане бізнес-центр «Торонто-Київ» де розміститься Міжнародний арт-ярмарок «Kyiv Art Fair», виставка «Музей приватних колекцій» і спецпроект арт-резиденції BIRUCHIY.

Із 5 до 14 травня у Київській міській галереї мистецтв «Лавра» відбудеться Міжнародний арт-фестиваль «Face of art». Програмою заходу передбачено проведення виставки «Дивовижна розгубленість» за підсумками діяльності арт-резиденції у галереї «Лавра», спецпроекту з Фондом «АнтиСНІД» − Kissing Doesn’t Kill, відеоінсталяції Євгена Чернишова, медіаінсталяції арт-групи «Tenpoint», вистав сучасних українських театрів, виступів відомих музикантів, представників альтернативної музичної сцени та багато іншого.

Окрім того, з 12 до 14 травня на Контактовій, Поштовій площах, а також на території парку Кіото відбудеться показ 3D-mapping-show «Kyiv Light Fest». Упродовж трьох днів із 19:00 до 23:00 на майданчиках, Поштовій, Михайлівській, Контрактовій площах, українські та зарубіжні відеохудожники перетворюватимуть будівлі на величезні екрани з видовищними відеопроекціями. У рамках 3D-mapping-show в ці дні також відбуватиметься світлове шоу в парку Кіото та на Андріївському узвозі з 20:00 до 23:00.

Також на локаціях до «Євробачення-2017» заплановано показ кіноальманаху «Все починається в Києві», що презентує європейській спільноті та українському глядачу столицю України в привабливому та цікавому форматі ігрових кіноновел.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...

Пілот важкого бомбардувальника розповів, чому впав Ту-22М3 і чим він унікальний

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:27

Для Росії літак важливий тим, що може нести ракети, які запускаються на сотні кілометрів. Оприлюднені відео падіння Ту-22М3 не дають однозначної відповіді про те, чому саме впав літак. Можуть бути декілька причин, одна з яких – поява в Україні модерніз...