"Кремль тісно співпрацює зі світовими терористичними мережами", - генерал

Ігор Романенко зазначив, що російська влада продовжує постачати свою зброю бойовикам.

Ігор Романенко. Фото: itsnow.in.ua

Виявлення у бойовиків Сирії снайперської зброї із російською електронікою стане ще одним прикладом тісної співпраці РФ із терористами; Кремль традиційно "щільно працює" із терористичними організаціями всього світу. Таку думку "Обозревателю" висловив екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко, передають Патріоти України.

"Це буде ще одним прикладом того, що Росія тісно пов'язана з цими терористичними організаціями. Вони використовують весь спектр терористичних методів, включаючи щільну роботу своїх силових структур з "Ісламською державою" і "Джабхат ан-Нусра", - сказав він.

У цьому контексті генерал розповів про те, що "ще за традицією, з часів Радянського союзу, Росія має тісні контакти зі силовими структурами Іраку і не пориває зв'язків з терористами по всьому світу. Опосередковано і безпосередньо вкладає гроші для здійснення впливу на них".

Зокрема, "є російський слід і у вибухах у Європі", - зауважив генерал.

Романенко нагадав про вибухи житлових будинків у Росії у 1999 році, "щоб виправдати застосування всіх видів зброї під час другої Чеченської війни". "Якщо вони своїх людей не шкодують, невже можна сподіватися на те, що вони пошкодують європейців?" - запитав Романенко.

Генерал також нагадав про жахливу брехню російського керівництва в стилі Геббельса щодо того, що на Донбасі немає російського озброєння, про "неймовірні нісенітниці та ідіотизм" щодо виявленої у шахтах зброї.

"Це дуже по-геббельсівському: чим більше неймовірною виглядає брехня, тим більше вона повинна бути переконливою", - зауважив генерал.

Він визнав, що подібні доводи повинні звучати як переконливі для "електорату, сформованого в Росії", але не для Заходу. "Якщо на Заході захочуть над цим задуматися, вони зможуть розібратися. Але Захід живе своїм ситим життям, яке було б ще більш хорошим, якби взагалі не було ніяких турбот, зокрема пов'язаних з Україною", - зауважив Романенко.


Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...

Відома ведуча та співачка розповіла, як жила разом зі Святославом Вакарчуком

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:05

Українська співачка і радіоведуча Соня Сотник поділилася, з ким з шоубізнесу у неї склалися чудові стосунки. В інтерв'ю для YouTube-проєкту ТСН.ua "Наодинці" радіоведуча пригадала, як на початку кар'єри Святослав Вакарчук і гурт "Океан Ельзи" ділили з ...