Крила "ДНР": У центр Донецька окупанти привезли реактивний літак (фото)

Раніше літак знаходився на аеродромі Мосьпино.

Літак у Донецьку. Фото: https://inforesist.org

У Донецьку на площі Леніна 8 травня з'явився навчально-тренувальний реактивний літак - його привезли і встановили бойовики «ДНР». Про це повідомляють в соцмережах, передають Патріоти України. Далі пропонуємо вам ознайомитися із цікавими фактами мовою оригіналу публікації.

Ла-29 выкрашен в цвета флага «ДНР».

Ранее он находился на аэдроме в Моспино. Там же находилась дропзона для прыжков с парашютом. Аэродром был основан в 1982г. Полоса — грунт 1500м. По некоторым данным, во время захвата части Донецкой области незаконными вооруженными формированиями в аэроклубе в Моспино находились 4 Як-52, Вилга, Як-18Т, 2 Ан-2, Л-29.

Аэро Л-29 «Дельфин» (Aero L-29 Delfin; по классификации НАТО: Maya) — чехословацкий учебно-тренировочный самолёт. Является первым чехословацким серийным реактивным самолётом.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Крик відчаю" через українські БПЛА: У Міноборони пояснили, чому РФ створює "танки-монстри" з системами РЕБ

субота, 20 квітень 2024, 7:15

Українські ударні дрони з часом значно покращилися, тому російські засоби, які раніше працювали, виявилися неефективними. . Монструозні танки обвішані засобами радіоелектронної боротьби, про які повідомлялося останнім часом, росіяни випускають на поле...

Народні прикмети на 20 квітня. Що треба щро між чоловіком і дружиною почастішають сварки

субота, 20 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 20 квітня за новим стилем вшановує преподобного Феодора Тріхіна, преподобного Анастасія Синайського і Кіпрську ікону Богоматері. За старим стилем у свято сьогодні вшановують мученика Руфіна і мученицю Акіліну молодшу. . Наші...