"Луценко має політичну волю для конфіскації грошей Януковича", - нардеп (відео)

Антон Геращенко заявив, що нинішній Генеральний прокурор став першим хто має реальну волю для конфіскації коштів оточення екс-президента Януковича.

Юрій Луценко. Фото: 112.ua

"Протягом тривалого часу у Верховній Раді та в Генпрокуратурі не було політичної волі, аби провести розслідування та прийняти необхідний закон щодо остаточного арешту коштів Януковича. Натомість, вже сьогодні Україна зробила маленький крок до становлення справедливості", - таку думку в ефірі інформаційного проекту "Перші про головне. Коментарі" на телеканалі "ZIK" висловив народний депутат України Антон Геращенко, передають Патріоти України.

«Після перемоги Революції Гідності, Олександр Турчинов розпочав своє перше засідання із питання, де ж насправді знаходяться награбовані Януковичем гроші. Зокрема, фінансові експерти сказали, що в банках є певні рахунки, де знаходиться приблизно 40 мільярдів гривень найближчого оточення Януковича. Тому, ще тоді Турчинов дав вказівку провести розслідування та арештувати ці кошти», – каже Геращенко.

Зокрема, нардеп переконує, що дуже довгий час у Верховній Раді та у людей, які займали керівні посади в Генпрокуратурі до Луценка, не було політичної волі, аби прийняти необхідний закон, який би остаточно арештував усі рахунки Януковича.

«Проте, нещодавно у Генпрокуратурі таки відкрили кримінальне провадження, у результаті якого обвинуватили деякого громадянина України, який був «гаманцем» сім’ї Януковича. Зокрема, згідно з рішенням суду, всі ці гроші були конфісковані та зараховані до бюджету України», – запевнив Анатолій Геращенко.

Нардеп додає, що сьогодні вкрай важливо, аби гроші, які Янукович вкрав в простих українців не «проїлися», а були використані на нагальні потреби країни.

Нагадаємо, сьогодні суд останньої інстанції дозволив конфіскацію заарештованих 1,5 млрд. доларів, які належали оточенню екс-президента Віктора Януковича. Більше того, кошти Януковича та його оточення були зараховані на рахунки Державного казначейства.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Протягом кількох крайніх діб почала загострюватись ситуація на Краматорському та Покровському операційних напрямках, й явно не на користь ЗСУ, - Костянтин Машовець

середа, 24 квітень 2024, 9:32

1. Почнемо з Краматорського... Очевидно, командування угрупування військ (УВ) противника "Юг", на напрямку докладання своїх основних зусиль, а це зараз - м.Часів Яр та прилеглі райони, прагне вже найближчим часом добитися більш-менш значних успіхів. На...

Тилові журналісти легковажать: Боєць ЗСУ розповів про переваги російського "танка-мангала" під час ворожих штурмів

середа, 24 квітень 2024, 9:05

Хоч танк і не маневрений та має багато недоліків, він може виконати свою місію під час штурму — завести колону в населений пункт і стріляти просто в лоб, говорить командир танкового підрозділу. . Останнім часом дедалі частіше з'являються повідомлення ...