"Маса зауважень": Експерт розповів про недоліки розпіареної бронемашини

Сергій Згурець зазначив, що українські оборонні підприємства у цьому році виготовили лише 10 автомобілів.

"Дозор-Б". Фото: malyshevplant.com

Знайомий із ситуацією військовий експерт Сергій Згурець в інтерв'ю "Апострофу" зазначив, що дійсно чекали виробництво більшої кількості таких машин, передають Патріоти України.

Він зазначив, що військові завершили етап обкатки цих машин. Згурець підкреслив, що в результаті машина задовольнила основні вимоги військових і підтвердила основні технічні характеристики, але, в той же час, військові висловили ряд зауважень: "Висока температура в салоні, обрив рульових колонок на ряді машин, гучність машини з точки зору ходової частини, неможливість забезпечити поворот кулеметника, який веде вогонь з кулемета, бо кулеметник сидить на кріслі і не може на 360 градусів повернутися". За словами експерта, всього виявили близько семи зауважень.

Згурець уточнив, що дослідна експлуатація завершилася в кінці березня і зараз Міноборони, як основний замовник, має приймати рішення щодо "Дозорів-Б". Експерт прогнозує, що буде прийнято якесь політичне рішення, і ця машина буде швидко доопрацьована. "Я боюся, що виробництво цієї машини або почнеться з другої половини цього року", - говорить Згурец, відзначаючи, що виробництво буде прямо залежати від включення цієї машини в держоборонзамовлення.

Втім, пояснює директор Defense Express, можуть виникнути деякі правові труднощі при виправленні заявлених недоліків. В якості прикладу Згурець призводить гучність ходової частини: ходова частина базується на основі радянських БТР-80, а переробка ходової частини може спровокувати створення практично нової машини. Експерт підкреслив, що глобально підходячи до вирішення недоліків може бути ситуація, коли машину створять фактично по другому колу.


Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На фронті чи не найбільш загрозлива ситуація від початку повномасштабної війни, росіяни готуються до наступу - Жорін

середа, 8 травень 2024, 22:04

Майор ЗСУ, заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін вважає, що зараз на фронті справді чи не найбільш загрозлива ситуація з початку повномасштабної війни. Про це він написав у Telegram, передають Патріоти України. "У 2022 році ми побачили несучасну росі...

"Це може бути безпосередньо під час заходження на удар": Речник Повітряних сил розповів, як російські бомби постійно падають на голови самих росіян

середа, 8 травень 2024, 21:16

Російська авіація регулярно скидає авіабомби на голови самим росіянам. Це відбувається через технічні несправності та недбалість пілотів, або наземного персоналу, розповів в ефірі телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш, передають Патріоти Ук...