"Міноборони виділяє гроші на антиукраїнську діяльність псевдоветеранів" - волонтери

Керівник Всеукраїнського Центру допомоги учасникам АТО Олексій Ліпіріді заявив, що Міністерство оборони виділяє кошти на діяльність громадських організацій, які ведуть підривну діяльність.

Міністерство оборони України. Фото:mil.gov.ua

Волонтер додав, що колишній народний депутат і член Комуністичної партії Петро Цибенко, який очолює Раду організації ветеранів України, витрачає мільйони бюджетних грошей на утримання своєї ГО, при цьому продовжує проводити антиукраїнські заходи, передають Патріоти України.

"А вам теж цікаво, куди витрачає бюджетні гроші ветеран-комуніст Цибенко? Зарплати - десятки тисяч. Оренди залів - десятки тисяч. Оренди інших приміщень - десятки тисяч. Квіти - десятки тисяч. Шахові турніри та інші ансамблі ... А все це складається в мільйони", - написав він.

Також відомий волонтер Роман Синицин зазначив, що в той час, як "ветерани" Другої світової "пиляють" сотні тисяч бюджетних гривень, волонтери в АТО іноді віддають останнє, щоб допомогти і врятувати життя воїнів, які в цей час воюють на Донбасі.

"Паралельні реальності. В одній люди купують тепловізори і коптери, скидаються, іноді віддають останнє. Заганяють в країну глибоко застосовувані Чероккі і Спринтери. Сотнями пакують аптечки і медрюкзакі. У цій же реальності хтось майже щодня гине. Іноді їм немає і 19-ти. Комусь в "мечке" ампутують ногу. Віншій - деди- "ветерани" пиляють сотні тисяч гривень на "круглих столах" і "Покладання квітів", - зазначив він на своїй сторінці в Facebook.

У свою чергу, відома волонтерка Ольга Решетилова на своїй сторінці в Facebook анонсувала попереджувальну акцію протесту під Кабміном.

"Людям, які всі ці роки віддавали останні копійки волонтерам, має бути цікаво, що в цей час робила кишенькова громадськість за державні мільйони. Сьогодні о 10:00 біля Кабміну. Попереджувальна акція. В країні, де імітується все - від реформ по ремонту доріг - імітувати ще і громадськість ми не дамо", - підкреслила вона.

При цьому глава Громадської ради волонтерів при Міноборони Девід Браун зазначив, що з моменту виборів Громадської ради до Міністерства оборони волонтери назбирали з десяток кейсів, в яких державне фінансування отримували як мінімум псевдо-ветерани козачого війська, а як максимум комуністи-сепаратисти.

"Після цього волонтери направили колективне звернення до прем'єра з вимогою зупинити фінансування цього шабашу відьом і розробити новий порядок фінансування конкретних проектів, а не просто платити цим організаціям. Так як вже простежується чіткий шаблон - організації беруть гроші на фінансування своєї діяльності + проектів. Потім в кінці року проекти не роблять і повертають частину коштів, проївши більшу частину на утримання самих себе", - зазначає Браун.

За його словами, волонтери чекають розгляду Кабміном цього нового порядку і вступу його в силу негайно з дня опублікування.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, — офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...