На Волині селянин побудував літак із підручних матеріалів (відео)

Без креслень та схем волинський селянин уже 6 років будує власний літак - з поливної труби, коліс від тачки та автомобільного двигуна.

Андрій Санчук. Фото: https://tsn.ua

Змайстрував свій літак чоловік сам і назвав його "Рекотом". Так у селі Троянівка називають лелек - таке прізвисько дали й самому його творцю Андрію Сачуку. Він не конструктор, а столяр, зазначають Патріоти України з посиланням на "ТСН".

"Ось з таких частин він зроблений. Клеїться, сюда вставляється два лонжерони дерев'яних – от і все крило складене таким шляхом", - розповідає він.

Апарат поки що не літає, лише готується. Залишилося чоловікові лише відцентрувати літак. Вчився будувати повітряне судно він у журналах, а з появою Інтернету почав перевіряти, чи добре майструє. Пофарбував свого "лелеку" чоловік у кольори українського прапора.

"Патріот. Да й так і помалював", - пояснює він.

На свою мрію селянин витратив тисячу доларів, використовував усе, що міг знайти дешевше.

Його дружина Валентина переконана, що мрію забороняти не можна. За чоловіка вона боїться, але все одно допомагає.

"Вже три тканини він поміняв, ніяка не підходить – перша не підійшла, то я собі пошила постіль", - розповідає дружина Сачука, додаючи, що головне, аби в повітрі у літака нічого не відвалилося.

Сільський конструктор переконаний , що міг побудувати свого "Рекота" швидше, проте постійно відволікали господарські роботи. Але він вже вирішив, що виліт "лелеки" запланований на осінь, щойно викопає картоплю.

Як повідомлялося раніше, у Запоріжжі відновили унікальні козацькі кораблі віком кілька сотень років. Раритетну дюбель-шлюпку підняли з дна Дніпра. Археологи кажуть, що в річці частини судна збереглися пречудово, усі дошки – автентичні.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...