"НАБУ хоче заарештувати Мартиненка, або 300 млн гривень застави", - адвокат

НАБУ вимагає у суду взяття екс-нардепа Миколу Мартиненка під варту або заставу в 300 млн грн.

Микола Мартиненко. Фото: glavcom.ua

За словами адвоката, йому поки не відомо, коли відбудеться засідання Солом'янського суду щодо обрання запобіжного заходу для Мартиненко, зазначають Патріоти України з посиланням на адвоката екс-нардепа Петра Бойка.

"НАБУ тільки о 9 годині подасть клопотання до суду і буде визначатись. Хоча ми впевнені, що розглядати буде суддя Бобровник", - сказав він.

"Ми вийшли з Національного антикорупційного бюро о 4 годині ночі. Співробітники НАБУ ще Ксерокс копії клопотання до суду. У клопотанні 4 томи, по 169-200 сторінок кожен", - сказав адвокат Бойко.

Як сказав адвокат, після завершення допиту Мартиненко був відправлений в ізолятор тимчасового утримання, який знаходиться на Подолі.

Як повідомлялося з посиланням на прес-службу НАБУ, 21 квітня Солом'янський райсуд м.Києва вибере запобіжний захід Миколі Мартиненку.

Нагадуємо, що 20 квітня детективи НАБУ затримали колишнього народного депутата України, екс-голови комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, за підозрою в скоєнні ряду злочинів. Пізніше стало відомо про затримання другого фігуранта у даній справі.

Разом з тим, в "Народному фронті" заявили, що "справа Мартиненко" є політичною, а НАБУ фальсифікував звинувачення.

Глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький заявив, що досудовим розслідуванням встановлено, що в період з 2013 року до 2016 року злочинною організацією в складі посадових осіб ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" (далі - ДП "СхідГЗК"), посадових осіб "STEUERMANN Investitions und Handelsgesellschaft mbH "(далі - компанія STEUERMANN), а також групою осіб, які мали контроль над зазначеними підприємствами, в тому числі Мартиненко М.В. була здійснена розтрата коштів ДП "СхідГЗК" у розмірі 17,28 млн дол. США шляхом неправомірного ув'язнення і подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника STEUERMANN. У подальшому вказані кошти були перераховані на рахунки компанії STEUERMANN з використанням офшорних компаній "WARGRAVE TRADING LLP" і "DALLAS FUEL SA" керівниками та учасниками злочинної організації та використані для власної користі.

У грудні 2015 го в зв'язку з розслідуванням НАБУ Мартиненко склав депутатський мандат. У парламенті Мартиненко був одним з лідерів фракції "Народний фронт". Раніше в парламенті він очолював комітет з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...