"Нацгвардійці в оренду": Підполковник пропонував бійців частини за тридцять гривень за годину (фото) (відео)

​Служба безпеки України днями затримала за хабар посадовця Нацгвардії. На оперативному відео видно, як в автомобілі чоловіки про щось домовлялися. Згодом один із них вийшов з машини.

Національна гвардія. Фото: akzent.zp.ua

В конверті – 15 тисяч доларів. Затриманий – керівник квартирно-експлуатаційної служби військової частини Нацгвардії №3030 у Києві. Як повідомили у прес-службі СБУ, затриманий брав у підприємців гроші за надання гвардійців для охорони комерційних об'єктів, передають Патріоти України.

«Він пропонував укласти договір із розрахунку 30 гривень за годину наданої послуги одним військовослужбовцем. Для того, щоб такі умови були прописані у договорі, він вимагав для себе особисто ще по 40 гривень за кожну годину», - розповів військовий прокурор Дарницького гарнізону Києва Микола Петришин.

А нещодавно, каже прокурор, підполковник запропонував фірмі працювати взагалі без укладання угоди: нічого Нацгвардії, натомість усе – йому. За таку схему пообіцяв: він після травневих свят – тобто з 3 травня – надасть військовослужбовців для охорони, щоденно по дві особи.

«Військовослужбовців, які будуть проходити фактично службу поза межами частини і надавати послуги з охорони, і будуть свято вірити про те, що вони служать Україні, а насправді за це посадові особи будуть отримувати грошову винагороду», - резюмує військовий прокурор Микола Петришин.

У військовій прокуратурі кажуть: Нацгвардія справді має право надавати охоронні послуги, але гроші за це повинні йти військовій частині офіційно, а не окремим її керівникам

Облуплені стіни та обшарпані сходи в військовій частині №3030 свідчать: тут не розкошують, і додаткові заробітки військовим не завадили б. Але як бачимо, своя кишеня окремим командирам – значно миліша.

У прес-службі Нацгвардії неприємний інцидент не коментують. Тільки кажуть, що затриманий взагалі не мав повноважень укладати з кимось якісь угоди про охоронні послуги. Тож може гроші брав не для себе?


Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...