"Не довго музика грала": Консульство "ДНР" у Чехії закривається

Місцевий суд Чехії прийняв рішення про повну ліквідацію так званого консульства "ДНР".

Консульство "ДНР" у Чехії. Фото: amn.com.ua

Так званий «Представницький центр Донецької народної республіки» в Чехії буде ліквідовано. Таке рішення прийняв Обласний суд в чеському місті Острава, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Факти".

«В даний час я отримала документ про порушення провадження у справі про ліквідацію посольства" Донецької народної республіки», - повідомила глава цього фейковий установи, громадянка Чехії Нела Лєскова.

Відзначимо, ще в вересні 2016 року за вимогою закрити так зване «консульство» терористичної «ДНР» в суд звернувся міністр закордонних справ Чехії Любомир Заоралек. Однак судді попросили доповнити скаргу і роз'яснити деякі твердження, викладені в позовній заяві.

«Міністр закордонних справ заявив, що створення цього об'єднання суперечить нормам міжнародного права, які згадуються в Конституції Чеської Республіки, зокрема, зобов'язання поважати територіальну цілісність інших країн», - повідомили в чеському МЗС.

Там також зазначили, що Лєскова несанкціоновано використовувала титул «почесний консул», який процедурно знаходиться у веденні МЗС, таким чином, обходячи закон по відношенню до Віденської конвенції про консульські зносини.

Нагадаємо, в березні цього року бойовики з самопроголошеної «ДНР» оголосили про відкриття свого «консульства» в Греції. Правда, влада цієї країни заявили, що інформація про відкриття «офіційне» представництва «ДНР» не відображає реальність ситуації.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Саммит мира в Швейцарии: завышенные ожидания или сдержанный оптимизм - Злий Одесит

субота, 4 травень 2024, 9:05

Как известно, 15 и 16 июня в швейцарском Бюргенштоке пройдёт саммит мира по Украине, в ходе которого будут обсуждены вопросы урегулирования войны, а так же создание дорожной карты участия России в мирном процессе. О проведении данного саммита заявлялос...

Народні прикмети на 4 травня. Чим українці традиційно опікувались на Пелагеїн день

субота, 4 травень 2024, 7:05

Християни східного обряду 4 травня за еовоюліпнським календарем відзначають день пам’яті святої мучениці Пелагеї. Також відома як Пелагія Таврійська, була християнською святою, яка жила в III столітті в місті Тарсі, що на території сучасної Туреччини. ...