"Нове загострення на Донбасі": За добу загинуло двоє бійців ЗСУ, п'ятеро поранено

Під час останніх днів бойовики "ЛДНР" значно активізували обстріли позицій бійців ЗСУ.

Боєць ЗСУ. Фото: scoopnest.com

"Двоє військовослужбовців Збройних сил України загинули, ще п'ять захисників отримали поранення", - про це повідомили в прес-центрі штабу АТО в соцмережі Facebook, передають Патріоти України.

У штабі зазначили, що терористи не припиняють обстрілів на Донбасі. Так, із початку доби бойовики 31 раз відкривали вогонь по опорних пунктах ВСУ.

"На приморському напрямку вогнем мінометів калібру 120-мм і 82-мм зенітних установок ЗУ-23-2 та гранатометів різних систем противник накривав опорні пункти в районі Красногорівки. З озброєння БМП, протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї бив по морських піхотинцях поблизу Павлополя і Водяного. Морських піхотинців біля Широкиного обстрілював із озброєння БМП і БТР. Із кулеметів великих калібрів стріляв по захисниках Гнутового", - уточнюється у звіті.

На донецькому напрямку терористи також застосували міномети калібру 120 мм і 82 мм, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети проти захисників Авдіївки. Також із мінометів калібру 120 мм і 82 мм били по опорних пунктах біля Луганського, а з протитанкових гранатометів обстріляли українські позиції у Зайцевому. Також орудували ворожі снайпери.

На луганському напрямку 28 квітня також було "спекотно": із 120-міліметрових мінометів окупанти обстріляли позиції біля населеного пункту Нижня, а з мінометів калібру 82 мм - опорні пункти біля Новотошківки.

Крім того, з автоматичних гранатометів терористи атакували захисників Кримського, а з кулеметів великих калібрів - стріляли у Попасній.

"В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров'ю військовослужбовців, командири приймали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь", - наголосили в штабі.

Зазначимо, раніше в штабі повідомили про загибель одного військового.

"За попередньою інформацією, у результаті підриву військового автомобіля на невідомому вибуховому пристрої, загинув військовослужбовець одного з підрозділів, особовий склад якого виконує бойові завдання на Приморському напрямку недалеко від населеного пункту Павлопіль", - повідомили у штабі.


Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...