"Перемога Макрона не переросте у потужну допомогу Україні", - блогер

Валерій Пекар відзначив, що перемога Макрона на виборах це реакція французької еліти на намагання Ле Пен змінити нинішню ситуацію.

Емануель Макрон. Фото: slon.fr

Перемога Макрона – це не перемога України над Росією (як може здаватися після перегляду стрічки новин) і навіть не перемога Франції над Росією. Стрімке зростання і перемога Макрона – це спільна (хоча і з різними мотиваціями) реакція французького суспільства та французького істеблішменту на загрозу руйнування сталого порядку, зазначають Патріоти України з посиланням на Валерія Пекара.

Кажуть, що Макрон занадто ліберал для Франції. Ха-ха, для Франції, яка є батьківщиною лібералізму у класичному розумінні. На мій погляд, трошки лібералізму не завадить і французькій бюрократії, і французькому держмонополізму. Принаймні так вирішив французький виборець.

На більш високому рівні, звичайно (і тут я погоджуюся з оглядачами), це перемога відкритого світу над закритим. Кремлівська банда воює з усім вільним світом (давно я не чув цей термін, з кінця 1980-х), аби розбити його єдність і довести, що демократія слабка. Війна в Україні, як і війна у Сирії, є лише елементом цього процесу (адже немає кращого способу створити проблему для ЄС, ніж криза біженців), так само як підтримка правих, хакерські атаки тощо.

На ще більш високому рівні, як часто зазначають оглядачі, це перемога майбутнього над минулим. Справа не в тому, що Макрон молодий, і навіть не в тому, що праві пропонують шаблони 80-річної давнини. Зростання популярності правих у Європі – це реакція на футурошок.

Футурошок зносить дах громадянам у всіх розвинених країнах, від США до Росії, від Великої Британії до Угорщини. Українці ще не пережили шок від війни та економічної кризи, тому на нас футурошок іще очікує. Але готуватися його подолати треба вже зараз. Для цього треба відмовлятися від шаблонів минулого і запроваджувати шаблони майбутнього. Вже зараз, аби футурошок не зніс дах нам. У нас імунітету нема, радянська спадщина дуже сильна, а запропоновані їй альтернативи – так само з минулого.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...