"Почали відмовлятись від дружби": Пострадянські країни масово позбавляються атрибутів перемоги у ВВВ

Країни масово відмовляються від носіння "георгіївських стрічок".

Георгіївська стрічка. Фото: basarabia.md

Низка країн пострадянського простору почали відмовлятися від традиційних у Росії атрибутів перемоги у Великій вітчизняній війні, таких як носіння "георгіївських стрічок" і проведення акцій "Безсмертний полк", після агресії Кремля щодо України. Про це в ефірі "Ехо Москви" заявив російський журналіст Олег Кашин, передають Патріоти України.

"Це абсолютно очевидні невдачі зовнішньої політики, вже не м'якої, а звичайної зовнішньої політики російської на пострадянському просторі. Тому що, звичайно, Україна довела і Назарбаєву, і узбекам, і всім на світі, що така м'яка активність Росії може моментально обернутися не м'якою. Тому краще підстрахуватися і уникати всього цього", - сказав він.

"Природний такий хід розвитку історії, що, довівши на Донбасі, на що Росія здатна майже по максимуму, Росія домоглася того, що навіть улюблені нею білоруси від неї якимось чином відсахуються", - додав журналіст.

Кашин також висловив думку, що Путін перейняв підхід до побудови державної ідеології навколо Великої вітчизняної у президента Білорусі Олександра Лукашенка.

"Для тієї ж самої Білорусі лукашенківської пам'ять про Велику Вітчизняну війну ще задовго до всякого Путіна стала основною національного будівництва. Тобто, дійсно, Лукашенко весь на цьому будується. І Путін багато в чому перейняв його головний підхід до минулого, що "ось у нас є ці чотири роки, навколо яких, як навколо Сонця, обертається вся історія". Тому тут ще питання, хто більший "перемогобіс" - Лукашенко чи Путін - і, по-друге, у кого більше прав на задавання стандартів у цьому жанрі", - підсумував він.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"У відповідь на теракт у Москві РФ знищила штаб-квартиру СБУ": Пропагандисти Кремля запустили нову серію фейків у західних ЗМІ

четвер, 28 березень 2024, 13:15

Центр протидії дезінформації опублікував добірку фейків і маніпуляцій, які іноземні ЗМІ продукували 28 березня. За версією ЦПД при РНБО України, 28 березня іноземні ЗМІ запустили два фейки та одну маніпуляцію, передають Патріоти України. Фейк: "У відпо...

"Вона поки приховує, що в офіційному шлюбі": Даша Астаф'єва вийшла заміж за багатія, який на 10 років молодший, - блогер

четвер, 28 березень 2024, 13:06

Оглядач українського шоу-бізнесу Богдан Беспалов "злив" інсайдерську інформацію про модель, співачку і волонтерку Дашу Астаф'єву. Він із посиланням на свої джерела заявив, що артистка за час повномасштабної війни вийшла заміж за молодого багатія. Однак...