Поліція Стокгольма затримала підозрюваного у вчиненні теракту

У столиці Швеції стався теракт, при якому вантажівка наїхала на групу людей, які саме перебували на вулиці.

Наїзд на пішоходів у Ізраїлі. Фото: dw.com

Поліція Стокгольма затримала одну людину. Влада евакуювала центральний вокзал. Прем'єр-міністр Швеції Стефан Льовен повернувся в Стокгольм, повідомляють Патріоти України з посиланням на Уніан.

Шведське радіо передало, що загинули п'ятеро осіб.

Прем'єр-міністр Швеції Стефан Льовен був на шляху в Гетеборг, коли йому доповіли про атаку. Він терміново повернувся назад до Стокгольма. Також закрито будівлю парламенту.

Відомо, що на центральному вокзалі Стокгольма оголосили про евакуацію, так як не виключено, що злочинець перебуває там. В результаті почалася паніка. Водночас достеменно не відомо чи перебуває злочинець на вокзалі.

Крім того над містом літає поліцейський вертоліт, нові поліцейські машини постійно прибувають на місце події, по всьому центру Стокгольма звучать сирени поліцейських машин.

Поліція підтвердила, що в результаті теракту загинули три людини, вісім отримали поранення.

Прем'єр-міністр Швеції Стефан Левен каже, що все вказує на терористичну атаку.

Вантажівка, яка врізалася в перехожих, належить пивоварній компанії Spendrups. В ній вже заявили, що вантажівку було викрадено раніше вдень. Коли вантажівка зупинилася біля ресторану Caliente, щоб вивантажити пиво, хтось заскочив у кабіну водія і викрав машину.

Поліція Стокгольма просить всіх жителів міста не виходити з дому.

Нагадаємо, в центрі Стокгольма вантажівка в'їхала на тротуар на вулиці Drottninggatan і врізалася в універмаг Åhléns. У центрі Стокгольма почалася паніка, влада зупинила рух в метро і оголосила евакуацію Центрального вокзалу.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗСУ поспішають використовувати ATACMS, поки росіяни не адаптувалися – Newsweek

субота, 4 травень 2024, 20:43

Російська армія за час війни, розв'язаної РФ в Україні, продемонструвала вміння адаптуватися до нової зброї, яка з'являється у розпорядженні ЗСУ. Ймовірно, війська РФ вже розпочали цикл адаптації до застосування американських далекобійних балістичних р...

Подробиць поки що не розповідає: Трамп виношує "мирний план" для України - ЗМІ

субота, 4 травень 2024, 20:14

Кандидат від Республіканської партії на виборах президента США Дональд Трамп розробив детальний план мирного завершення війни в Україні. Однак, до виборів його розголошувати не будуть. Про це повідомляє The Telergaph із посиланням на джерело, близьке д...