"Путін та Ердоган повернулись до своєї дружби", - експерт

Володимир Воля відзначив, що президент Туреччини змушений повернутись до переговорів з Путіним через початок курортного сезону.

Президенти Росії та Туреччини. Фото: orientalexpress.info

Росія і Туреччина під час переговорів у Сочі домовилися про взаємне часткове зняття економічних санкцій. На думку експерта-міжнародника Володимира Волі, Ердоган зрозумів, що з Європою він розсварився, зі США теж не склалося, тому вирішив повернутися до гри в дружбу з Путіним. Таку думку Володимир Воля висловив в коментарі сайту "24", передають Патріоти України.

В свою чергу Путін пішов Ердогану назустріч, бо теж грає в дружбу і усвідомлює, що Ердоган зараз опинився в зовнішньополітичній пастці, говорить експерт. Фактично, для Туреччини відновлення зв'язків з Росією виглядає як один з пріоритетів для підтримання більш-менш стабільної економічної ситуації в країні.

Тим більше, каже Воля, зараз розпочинається курортний сезон в Туреччині. Експерт нагадує, що минулого року саме через зірваний курортний сезон турецька влада мала проблеми.

Певною мірою, дуже зросло тоді невдоволення з боку власників готелів та курортних закладів і тоді Ердоган пішов на примирення з Путіним. Цього разу ситуація склалася приблизно так само, - відзначив Воля.

За його словами, Путін у свою чергу теж вирішив погратися в цю гру зі своїм розрахунком, щоб показати, що Ердоган із Заходом уже не друзі, а більш важливим стратегічним партнером для Ердогана є Росія. Причому для Ердогана ця гра у дружбу є вимушеною, зауважив Воля.

Що стосується окремих санкцій, того ж постачання томатів на російський ринок та візового режиму для громадян Туреччини, то, на думку Волі, Путін не буде поспішати позитивно вирішувати ці два питання, а притримає їх для того, щоб наступного разу мати "пряник" для Ердогана, коли той вирішить розвернутися від Путіна.

Як відомо, Президент Росії Володимир Путін під час переговорів у Сочі домовився з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом про зняття всіх взаємних торгових обмежень, крім заборони на імпорт турецьких томатів та візового режиму для громадян Туреччини.

Нагадаємо, Путін ввів санкції проти Туреччини, після того як у листопаді 2015 року в Сирії турецький винищувач збив російський бомбардувальник Су-24.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перетворити друге за величиною місто України на сіру зону: Кремль затіяв операцію проти Харкова, щоб з міста втекли люди, - ISW

вівторок, 23 квітень 2024, 9:40

Рупори Кремля також використовують занепокоєння щодо майбутньої наступальної операції Росії проти Харкова для проведення скоординованої інформаційної операції, щоб викликати паніку серед українців. . За оцінками ISW, ймовірність успішного наземного нас...

Народні прикмети на 23 квітня: Вранці потрібно виглянути у вікно і запам'ятати, кого першим побачили на вулиці

вівторок, 23 квітень 2024, 7:05

Християни східного обряду відзначають церковне свято 23 квітня на честь мученика Терентія, який відмовився принести жертву язичницьким богам навіть під загрозою тортур. Цей день зазвичай приносить тепло і ясну погоду. За повір'ями, сонце в цю дату вип...