"Путін знову за своє": Президент РФ збільшить чисельність "гарматного м'яса" на Донбасі

Росія завдяки пропагандистській компанії намагається збільшити чисельність незаконних збройних формувань "ЛДНР".

Володимир Путін. Фото: geourdu.com

"Російське військове командування збільшує чисельність 1-го та 2-го армійських корпусів (сформованих на території так званих “ДНР” та “ЛНР” відповідно) з 35 тис. до 50 тис. осіб", - про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Турчинов, передають Патріоти України.

“Триває публічно анонсоване збільшення чисельності 1 та 2 армійських корпусів з 35 до 50 тис. осіб”, – сказав Турчинов.

Він додав, що це відбувається на тлі гучної інформаційної кампанії щодо набору особового складу, яка, на думку експертів, має “замаскувати перекидання на Донбас кадрових військовослужбовців і найманців з Росії”.

“Розширено набір до окремих військових навчальних закладів РФ, курсанти яких залучаються до ведення бойових дій в окремих районах Донецької та Луганської областей”, -додав Турчинов.

В додаток до цих дій Президент РФ Владімір Путін 19 квітня підписав указ про призов громадян Росії, які знаходяться в запасі, на військові збори в 2017 році.

Указ опубліковано в четвер на російському інформаційно-правовому порталі “Гарант”.

Путін постановив “призивати в 2017 році громадян Російської Федерації, які знаходяться в запасі, для проходження військових зборів строком до двох місяців у Збройних силах РФ, в органах державної охорони й органах Федеральної служби безпеки”.

При цьому ще два пункти цього указу – “для службового користування”.

“Росія не хоче миру і сприймає постання сильної і демократичної європейської Української держави як пряму загрозу виживання путінського режиму. Кремль продовжує готуватися до широкомасштабної війни, яка загрожує не лише Україні, а й іншим державам Центральної і Східної Європи, а також остаточною втратою незалежності країн, які зараз перебувають у кремлівській орбіті”, – наголосив керівник РНБО.

У цьому зв’язку Турчинов вказав на те, що указом президента РФ Володимира Путіна чисельність російських збройних сил з 1 липня поточного року збільшено до майже 1,9 мл осіб.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Після "СВО" буде нова війна": Соловйов розповів росіянам про їхні "блискучі" перспективи

четвер, 28 березень 2024, 20:52

Кремлівський пропагандист Володимир Соловйов розмріявся, що країна-терорист Росія зможе перемогти у війні проти України. До того ж, за його словами, це "перспектива" наступних кількох років. У той же час Соловйов закликав росіян готуватися до наступної...

"Скорбота має бути в душі, а не в Instagram": Пугачова вперше висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол"

четвер, 28 березень 2024, 19:40

Російська знаменитість Алла Пугачова через майже тиждень висловилася про теракт у "Крокус Сіті Хол". На своїй сторінці в Instagram вона опублікувала пост, у якому написала, що не буде виставляти свої емоції з цього приводу в соціальних мережах, передаю...