"Путін зробив все для того щоб позбавити Росію місця у світовій еліті", - Шендерович

Російський письменник заявив, що з президентом Росії ніхто і надалі не буде рахуватись.

Володимир Путін. Фото: allnews.com.ua

Президент Російської Федерації Володимир Путін не зможе втекти з країни, якщо у нього почнуться проблеми, як це зробив у лютому 2014 року тодішній український лідер Віктор Янукович, тому що у нього немає союзників. Таку думку в ефірі "Ехо Москви" висловив російський письменник Віктор Шендерович, передають Патріоти України.

"Різниця між Януковичем і Путіним досить істотна. Старшого брата немає. Він сам старший брат - Путін, я маю на увазі. Є що? - є величезна армія, здатна завдати величезної шкоди. Є ядерна зброя як фактор шантажу. Ось ці інструменти є... Енергоресурси для підкупу... Територія - це скоріше перешкода. А ось ядерна зброя, армія і ресурси - так, скільки це буде триматися", - сказав він.

При цьому, зауважив письменник, зараз ці ресурси у господаря Кремля зменшуються.

"Але зверни увагу, як зменшуються ці ресурси. Все. Включаючи, до речі, військові... Тому що скільки ... місяць тому цей наш, блатноватого виду, представник в ООН вимагав, щоб йому дивилися в очі? Так ось мрії збуваються: нам подивилися в очі, Америка вже сформулювала, що Росія є - противником. Тільки що сформульовано в документах. Внутрішніх. Ми - противники... Не про США говоримо! Ми говоримо про нас, про наші взаємини зі світом. Ми самі себе витіснили на узбіччя, у блатняк", - додав Шендерович.

Він також вважає, що з РФ ведуть переговори тому, що її влада "при наявності ядерної зброї симулює неосудність".

"З тими, у кого є ядерна зброя, і хто при наявності ядерної зброї симулює неосудність, - з ними, звичайно, розмовляють. Нанести шкоду ми можемо дуже велику. І всі це розуміють. Тому з нами, звичайно, будуть розмовляти. У 2012-у році нагадаю, ніхто не розмовляв. У 2014-у на саміті ніхто не розмовляв. Так він поодинці снідав, в обнімку з коалою фотографувався. Та й поїхав. Ніхто з ним... "Полковнику ніхто не пише". Він влаштував Сирію, - звичайно, з ним змушені рахуватися. Але "пісок неважлива заміна вівсу". І це не називається місце в еліті світу. Це називається - ти став проблемою. Ти заявив себе як проблема. Цю проблему світ переважаючими силами буде вирішувати по можливості", - заявив письменник.

Шендерович наголосив, що Захід в особі Путіна має справу з "проблемою", проте вона вирішувана.

"Ну да, велика проблема. Я ризикну отримати знову, але - з Гітлером довше не могли вирішити, зі Сталіним довго не могли вирішити. Ця проблема вирішується зараз. Це набагато менша проблема для світу, ніж Сталін чи Гітлер. Повір, набагато менша. І проблема зафіксована. Путін зробив все для того, щоб за кілька років ми вийшли зі світової системи. З рівноваги світової. Зі світової еліти. Ми стали не партнером, а проблемою. Світ навів очі на різкість, буде цю проблему вирішувати", - резюмував він.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В небо піднявся 70-метровий вогняний стовп: На Харківщині стався вибух на газопроводі (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 22:35

Там зазначили, що вибух на трубопроводі не пов’язаний з військовими діями. Обійшлося без постраждалих. В ОВА пообіцяли надати подробиці згодом. "Подія не пов’язана з бойовими діями. Постраждалих немає. Обставини, деталі з’ясовуються", - йдеться у повід...

"Посягнули на скрепу": Регіони Росії масово скасовують паради у "день перемоги" - соцмережі

четвер, 18 квітень 2024, 22:23

"Посягнули на скрепу – регионы России массово отменяют парады в «день победобесия». От проведения военных парадов уже отказались в Белгородской, Брянской, Псковской, Рязанской и Курской областях, а также в оккупированном Крыму. Официальная причина «что...