"Реформи рухають Україну у правильному напрямку", - економіст підтримав уряд Гройсмана (відео)

Олександр Савченко заявив, що реформи, які здійснює уряд втілюються у життя дуже повільно.

Олександр Савченко. Фото: novostimira.com.ua

Українські реформи рухаються у правильному напрямку, проте повільно. Зроблено лише 10% із того, що треба повідомляють Патріоти України.

"Прем'єр-міністр Гройсман та міністр соціальної політики Рева роблять кроки у правильному напрямку. Наголошують, що у нас багато пенсіонерів, багато людей не платять податки. Вони правильно збільшили мінімальну зарплату. Мін'юст відкрив реєстри. Це – революція. Запровадили прозорі процедури з реєстрації житла, бізнесу. Але, на жаль, залишилися хабарі на місцевому рівні", - говорить фінансист.

Хороші реформи декларує Міністерство охорони здоров'я. Також відбувається децентралізація, скорочується число суб'єктів місцевої влади, каже Савченко.

"Де у нас три, за кордоном – один-два органи влади. У німецькому містечку на п'ять тисяч мешканців - один бургомістр на півставки. А у нас цілий апарат - із секретарями, депутатами, приміщенням, яке треба опалювати й освітлювати", - пояснює він.

На думку експерта, реформи йдуть, але так повільно, що ми не доживемо до їхніх плодів.

"З того, що треба, зробили не більше 10 відсотків. 90 - упущені можливості. Не працює навіть принцип Парето "80 на 20" (стверджує, що для багатьох явищ 80% наслідків спричинені 20% причин. - Ред)".

"На місці стоїть пенсійна реформа. З 21 мільйона людей працездатного віку податки сплачує половина. Решта працюють у тіні або виїхали за кордон. Земля досі не стала товаром, тому її оренда коштує копійки.

На державні банки з бюджету щороку йде 10-15 мільярдів гривень відрахувань! Тепер до них додався Приватбанк. Державні фінустанови треба якнайшвидше продати", - додав він.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Цікава статистика: Журналісти підрахували, скільки людей вбили російські військові після повернення додому за два роки

четвер, 25 квітень 2024, 20:17

Окупанти, які повернулися з війни проти України у РФ, впродовж двох років убили понад 100 людей. Найчастіше вони розправлялися з родичами та знайомими. Про це повідомило російське видання "Верстка" у четвер, 25 квітня, передають Патріоти України. Видан...

Досі вважає Путіна "впливовим політиком": Славу Дьоміна жорстко засудили за інтерв'ю з Анною Алхім

четвер, 25 квітень 2024, 20:06

Українського ведучого Славу Дьоміна засудили в Мережі за інтерв'ю зі скандальною блогеркою з Дніпра Анною Алхім, яка раніше висловлювала захоплення диктатором Володимиром Путіним. В інтерв'ю з Дьоміним вона заявила, що Путін «нагинає весь світ» і знову...