"Рік роботи Мінагрополітики": Вперше за 19 років український океанічний флот отримав прибуток

Жодного разу у історії Незалежної України дане державне підприємство не давало прибутків, лише збитки,

Риболовецьке судно. Фото: http://minagro.gov.ua

Міністр Тарас Кутовий під час звіту роботи Мінагрополітики за минулий рік, у рамках засідання Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики повідомив про отримання прибутку, передають Патріоти України.

Успішних результатів вдалося досягти завдяки системним реформам, які впровадяться серед центральних органів виконавчої влади у підпорядкуванні міністерства.

Тарас Кутовий повідомив, що у рамках такої роботи реформовано органи рибоохорони. «У прийнятому бюджеті на 2017 рік передбачено додаткове фінансування у розмірі 40 млн грн на рибний патруль. Це найбільша сума, виділена в рамках держбюджету за останні 10 років для оснащення органів рибоохорони», - наголосив Тарас Кутовий.

Новий рибний патруль вже працює у 6 областях (Київська, Івано-Франківська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Дніпропетровська). Планується запуск ще у 15 областях. Для київського рибного патруля придбано 24 швидкісних човна та 13 автомобілів за кошти з державного бюджету на агропромисловий комплекс. На оснащення «пілотного» Київського рибного патруля було виділено 15 млн грн. Внаслідок ефективного контролю з боку рибоохоронного патруля розпочалася детінізація промислового вилову - +40% за підсумками 9 місяців роботи патруля.

Також Міністр інформував про розвиток лісової сертифікації за міжнародною схемою Лісової опікунської ради (ForestStewardshipCouncil - FSC). На сьогодні сертифіковано більше 3,3 млн га лісів України (32%), та 3,2 млн га (39%) лісів державних лісогосподарських підприємств.

«Відтворення лісів у 2016 році проведено на площі 52,6 тис. гектарів, що майже на 10% більше від запланованого річного завдання. У 2016 році було висаджено 34,4 тис. га лісових культур, з яких 2,6 тис. га нових лісів», - сказав очільник аграрного відомства.

У сфері безпечності та якості продуктів харчування суттєво скоротилася кількість виданих документів дозвільного характеру наразі. Оскільки відповідно до пункту 7 статті 37 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" єдиним документом, що повинен супроводжувати харчові продукти в обігу є товарно-транспортна накладна.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Досі вважає Путіна "впливовим політиком": Славу Дьоміна жорстко засудили за інтерв'ю з Анною Алхім

четвер, 25 квітень 2024, 20:06

Українського ведучого Славу Дьоміна засудили в Мережі за інтерв'ю зі скандальною блогеркою з Дніпра Анною Алхім, яка раніше висловлювала захоплення диктатором Володимиром Путіним. В інтерв'ю з Дьоміним вона заявила, що Путін «нагинає весь світ» і знову...

"Гуманизм привел к массовой бойне": Пропагандист Кремля пожалкував, що по Донбасу не вдарили ядерною зброєю

четвер, 25 квітень 2024, 19:42

Російський пропагандист вважає, що давно треба було завдати ядерного удару по Україні. Мовляв, тоді б "усього цього не було". Про це пише журналіст Денис Казанський у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. Йдеться про Z-блогера Владислава ...