"Російський агент у німецькій політиці може зламати плани Меркель", - ЗМІ

Авторитетне німецьке економічне видання повідомило про вплив, який планує здійснити Росія на політичні процеси в середині Німеччини.

Ангела Меркель. Фото: tsargrad.tv

Як пише Bloomberg, передвиборний штаб Ангели Меркель, яка має намір в черговий раз зайняти посаду федерального канцлера – вибори заплановані на вересень цього року – впевнений в тому, що “Кремль активно намагається перешкодити її перемозі”, передають Патріоти України.

“Але якщо у Кремля і є” троянський кінь “в німецькій політиці, то це близько 2,5 млн тих, хто, як і Шмідт, говорить по-російськи і являє собою найбільший з міноритарних електоральних блоків в країні”.

“За оцінками розташованого в Бонні Фонду Бориса Нємцова, три п’ятих так званих “російських німців” більше довіряють російським телеканалам, ніж місцевим, а дві п’ятих вважають їх основним джерелом новин”, – повідомляє автор публікації Генрі Мейєр.

Євген Шмідт, програміст з Кельна, який приїхав в 1999 році разом з сім’єю з Росії, був прихильником християнських демократів (ХДС) під керівництвом канцлера Меркель. Однак чотири роки тому на хвилі припливу арабських біженців він змінив свої політичні уподобання і тепер підтримує виступаючу проти мігрантів “Альтернативу для Німеччини” (АДГ).

“Події січня минулого року перетворили 41-річного Євгена з спокійного прихильника АДГ в громадського активіста і популярного блогера, число підписників якого перевищує 110 тис. чоловік. Такі зміни були пов’язані, по-перше, з подіями в Кельні в новорічну ніч, коли сотні жінок піддалися сексуальної агресії з боку біженців, переважно вихідців з країн Північної Африки. По-друге, з тим, зауважує сам Євген, що німецькі ЗМІ протягом п’яти днів зберігали абсолютне мовчання з приводу тих жахливих подій, які потряс Чи всю країну “, – йдеться в статті.

За словами Шмідта, дізнатися про те, що відбувалося, можна було тільки “завдяки російським ЗМІ і Facebook”. “Хоча місцеві ЗМІ розповіли про події через кілька годин, національним ЗМІ було потрібно декілька днів, щоб розповісти історію про безпрецедентні напади”, – повідомляє видання.

Тепер Шмідт присвячує свій вільний час популяризації ідей АДГ особливо серед вихідців з Росії.

“Нещодавно він всю суботу роздавав листівки біля супермаркету, в якому продаються такі традиційні російські продукти, як пельмені і горілка. У листівках на двох мовах можна було прочитати про те, що “іслам не відповідає нашим цінностям і не є частиною Німеччини”.

Як зауважує автор статті, зростання популярності АДГ більше шкодить ХДС, ніж його конкуренту СДПН, іншими словами, “цього може бути достатньо, щоб перешкодити Меркель”.

За словами Сергія Маркова, політичного консультанта апарату Путіна, “ми були б цьому дуже раді. Соціал-демократи покладуть край нав’язаної нам холодній війні”.

Костянтин Малофєєв, “заможний союзник Путіна, якого вважають кимось на кшталт неофіційного довіреної особи Кремля в переговорах з АДГ і іншими партіями правого спрямування, заявив про те, що шанси на те, що Меркель не зможе перемогти на виборах і переобратися на четвертий термін, “вельми високі”.

Йорг Форбріг, представник американського Фонду Маршалла в Німеччині, заявив про те, що було б “величезним перебільшенням” вважати “російських німців” п’ятою колоною. Однак він вказав на те, “маніпуляції з Росії можуть змусити їх завагався, і тоді вони перейдуть на сторону АДГ і можуть відтягнути голоси у Меркель і інших традиційних партій”, – передає автор статті.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як ''...праля'' пробивається між люди

субота, 4 травень 2024, 0:55

Доля книжки. Дарований кінь, як на мене, істота потішна. І для уважних людей завжди приносить прибуток… насамперед, до розряду цікавих історій. Як і сталося з моїм зовсім ще юним романом ’’Монастирська праля’’. Я, через поголовне письменницьке бідацтв...

Всім прихильниками казок ОП, що гроші росіян в Європі от-от конфіскують і передадуть Україні, треба позбуватися хибних ілюзій і дивитися на світ не через рожеві окуляри, - Борислав Береза

субота, 4 травень 2024, 0:30

"У наших ЗМІ почали передруковувати думки західних ЗМІ про те, що США і Європа кардинально розходяться в поглядах на те, як далеко можна зайти у питанні використання арештованих російських активів. США вже не так активно проголошують, що треба все конф...