"РосЗМІ у справі": Журналіст розповів про наслідки обстрілу сирійської авіабази (відео)

У репортажі російського телеканалу йдеться про те, що при обстрілі авіабази "Шайрат" були використані заборонені снаряди.

Бомбардування в Алеппо. Фото: poliksal.ru.

Журналіст російського пропагандистського каналу "Росія 24", який приїхав на обстріляну авіабазу Башара Асада "Шайрат" в Сирії, заявив, що, за попередніми даними, в результаті ракетного удару США знищено дев'ять літаків, але частина авіатехніки вціліла, передають Патріоти України.


За словами кореспондента, злітно-посадкова смуга аеродрому "Шайрат" не постраждала, вона всіяна осколками. Також були попадання по складах боєприпасів і палива. Знищено 9 критих ангарів і техніка, яка в них знаходилася. За попередніми даними, знищено 9 літаків ВПС Сирії. Але тут залишилася авіатехніка, яка не була пошкоджена. Також кореспондент стверджує, що використовувалися осколково-фугасні і касетні боєприпаси. Пожежа на базі триває.

В одному з ангарів триває пожежа, там розриваються снаряди, уточнив кореспондент.

Як відомо, 7 квітня Збройні сили США завдали ракетного удару по авіабазі урядових військ президента Башара Асада. Два військових кораблі США, розташованих в Середземному морі, випустили щонайменше 50 ракет "Томагавк".

Перед цим Трамп заявив, що уряд президента Сирії Башара Асада "перетнув" червону межу" після хімічної атаки в провінції Ідліб, жертвами якої стали мирні жителі. Трамп зазначив, що хімічна атака вивела конфлікт у Сирії "на абсолютно новий рівень", а його ставлення до президента Сирії Башара Асада "дуже сильно змінилося".

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Работайте, братья": Окупант розстріляв командирів з управління артилерійського дивізіону (фото)

субота, 4 травень 2024, 17:01

Російський окупанти розстріляв своїх товаришів по службі з управління артилерійського дивізіону, передають Патріоти України. Як повідомляє Телеграм-канал "Оперативний ЗСУ", росіяни оголосили план "Перехоплення", щоб затримати стрільця. За інформацією к...

"Але спочатку треба зосередитись на Україні": У Росії заговорили про "повернення" Аляски

субота, 4 травень 2024, 16:29

Російські депутати всерйоз обговорюють можливість окупації Аляски. Про це пише наближений до Кремля Telegram-канал, передають Патріоти України. Автори стверджують, що градус напруги між Росією та США продовжує наростати. У Державній думі країні-агресор...