Широкий спектр нових професій буде затребуваний на наступні десять років

Журналісти відзначають, що у наступні роки найбільшого розвитку набудуть нові професії на ринку.

Професії. Фото: lozova-rda.kh.gov.ua

Час летить швидко, і навіть якщо дитина ще вчиться в молодших класах, ви й обернутися не встигнете, як буде стояти питання вибору професії. Про те, які ж спеціальності будуть затребувані вже через 10 років, пише сайт mail.ru, передають Патріоти України.

Оператор дронів. Безпілотні апарати, здатні здійснювати далекі перельоти, з метою контролю території та можливістю проводити виміри. Вони можуть доставляти вантажі, контролювати виникнення і поширення повеней і лісових пожеж, вимірювати забрудненість повітря в мегаполісах та інші подібні завдання. В майбутньому дрони планують використовувати для дуже швидкої доставки важливих вантажів. Оператор дрона - це людина, що керує його польотом, складає маршрут і контролює весь процес.

Екодизайнер. Основне завдання такого фахівця придумати, як можна використовувати старі речі, дати їм друге життя. Важливо добре розбиратися в нюансах виробництва, знати теорію дизайну, бути небайдужим до навколишнього середовища.

Механік електромобілів. Сьогодні електромобілі з'являються на вулицях міст і, за прогнозами фахівців, вже через кілька років їх стане в рази більше. а значить і механіки, які добре знаються на електроніці стануть запотребуваними.

Проектувальник медичних роботів. Ось вже точно професія майбутнього, оскільки медичних кіберспеціалістів зараз ще зовсім мало, проте світ не стоїть на місці, і цілком можливо, що втомлених лікарів замінять роботи, які вміють проводити складні операції. Але для цього потрібні фахівці, які зможуть їх розробити, згідно з усіма вимогами сучасного світу і стежити за реалізацією проекту.

Інженер сонячних електростанцій. Сьогодні відновлювальна енергетика тільки розвивається, тому фахівців у цій сфері не так вже й багато. Однак через кілька років вони будуть цінується на вагу золота. Тут потрібні технічні фахівці з енергетичною освітою і з хорошим творчим потенціалом.


Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сколько нужно ракет ATACMS, чтобы раздолбать российскую ПВО в Крыму - Злий Одесит

середа, 24 квітень 2024, 0:55

В ночь на 17 апреля в районе Джанкоя был нанесен удар по российскому аэродрому, где помимо авиации размещался дивизион ПВО, состоящий из комплексов ЗРС С-400. Результатом удара стало уничтожение четырех пусковых ЗРС С-400; не менее трех РЛС, а именно 9...

Ймовірність і повернення Криму, і кордонів 1991 не нульова, але, як кажуть про деякі ймовірності, близька до нуля, - Ян Валетов

середа, 24 квітень 2024, 0:30

"Позбавлення від будь-яких ілюзій - запорука нормального майбутнього для країни та психічного здоров'я її громадян. Тому стратегія завищених очікувань, як на мене, надзвичайно шкодить суспільству і ще не раз позначиться в майбутньому", - пише українськ...