Скандального нардепа позбавлять громадянства (фото)

Розпочалась процедура втрати громадянства України народним депутатом Андрієм Артеменком. Відповідно він втратить і депутатський мандат.

Андрій Артеменко. Фото: rbc.ua

Як стало відомо у МВС, відповідне звернення прокуратура направила Міністру внутрішніх справ Арсену Авакову. Міністр внутрішніх справ у свою чергу направив звернення у Державну міграційну службу, зазначають Патріоти України з посиланням на "Інформатор".

На початку 2017 року народний депутат Андрій Артеменко передав адміністрації президента США Дональда Трампа власний план деескалації конфлікту на Донбасі, який передбачає передачу Криму в оренду Росії. Тоді лідер Радикальної партії, за квотою якої Артеменко пройшов до парламенту, Олег Ляшко заявив, що партія не поділяє “мирного плану” Артеменка. Пізніше політик додав, що стратегія, запропонована Артеменком, дискредитує Україну і Радикальну партію, та наголосив, що вимагає від нього скласти мандат.

Згодом Артеменко публічно визнав наявність у себе паспорта громадянина Канади, наявність якого суперечить Конституції України, яка не передбачає інститут подвійного громадянства.

Наприкінці лютого інший народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук заявив, що через півроку Артеменка не буде у Верховній Раді, і що політсила докладе всіх зусиль, щоб народний депутат Андрій Артеменко, який запропонував суперечливий план врегулювання конфлікту на Донбасі, був позбавлений мандату.

Після втрати Артеменком громадянства він автоматично втратить і мандат народного депутата. Його місце отримає наступний кандидат у списку Радикальної партії Олега Ляшка, переселенка з Донецька, волонтер Валерія Заружко, фото з якою нещодавно опублікував на своїй сторінці у Facebook заступник лідера фракції Андрій Лозовий.

Нагадаємо, нещодавно у Міжнародному центрі перспективних досліджень у Києві проходив обшук у “справі Артеменка”.


Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...