"Складне повернення": Суд повернув у власність держави скандальну забудову Іванющенка (відео)

Апеляційний господарський суд Києва залишив рішення суду першої інстанції стосовно повернення у власність держави незаконно розданих земельних ділянок.

Юрій Іванющенко. Фото: ru.slovoidilo.ua

Про це у facebook повідомив представник ВГО "Національний екологічний центр України" Олексій Василюк, передають Патріоти України.

Рішення по так званому "Межигір’ю-2" було прийняте 5 квітня.

"Дана земельна ділянка – остання з 16, наданих Київською міською радою під забудову за рахунок заказника "Острів Жуків"", - написав він.

Василюк нагадав, що заказник був створений 1994 року на площі 1630 га на території заплавних луків Дніпра у Голосіївському районі Києва. Історично саме територія заказника має назву "Конча-Заспа", адже в його межах розміщені озера "Конча" і "Заспа".

2007 року Київрада скоротила площу заказника до 196 га, а решту території роздала під забудову. Упродовж наступних 5 років тривали судові процеси, ініційовані Генеральною прокуратурою України. Повернути до складу заказника вдалось всі ділянки, окрім "Межигір’я-2"

Судова справа вже не вперше розглядається у судах. Наразі суд прийняв уже друге рішення на користь збереження заказника.

Як відомо, у грудні 2016 року Господарський суд Києва повернув у комунальну власність 75 га земель, розташованих у Голосіївському районі столиці на території ландшафтного заказника місцевого значення "Острів Жуків".

15 лютого генпрокурор Юрій Луценко заявив, що має намір ініціювати знесення всіх незаконних маєтків на Жуковому острові в Києві. Зокрема "від палацу (колишнього депутата Верховної Ради від Партії регіонів Юрія) Іванющенка до діючих "слуг народу".

У березні Генпрокуратура завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою екс-заступника голови КМДА Анатолія Муховікова у зловживанні владою під час відчуження землі Жукового острова.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗСУ поспішають використовувати ATACMS, поки росіяни не адаптувалися – Newsweek

субота, 4 травень 2024, 20:43

Російська армія за час війни, розв'язаної РФ в Україні, продемонструвала вміння адаптуватися до нової зброї, яка з'являється у розпорядженні ЗСУ. Ймовірно, війська РФ вже розпочали цикл адаптації до застосування американських далекобійних балістичних р...

Подробиць поки що не розповідає: Трамп виношує "мирний план" для України - ЗМІ

субота, 4 травень 2024, 20:14

Кандидат від Республіканської партії на виборах президента США Дональд Трамп розробив детальний план мирного завершення війни в Україні. Однак, до виборів його розголошувати не будуть. Про це повідомляє The Telergaph із посиланням на джерело, близьке д...