"Смертоносна зброя проти Путіна": США відправлять до Європи винищувач нового покоління

Літак F-35A бере участь у першій тренувальній місії за межами США.

Винищувач F-35A. Фото: aviationintel.com

Набільш смертоносний у світі та найдорожчий військовий літак F-35A долучається до стримування російської агресії. Він приєднається до найбільшого нарощування сил Європи з моменту закінчення холодної війни, повідомляє The Times, передають Патріоти України.

Генерал Тод Уолтерс, головнокомандувач ВПС США, заявив, що літак F-35A, який бере участь у першій тренувальній місії за межами США, стане "новим словом" у стримуванні.

Він зробив цю заяву на тлі того, як приблизно 1,1 тис. британських і французьких солдатів у супроводі танків та артилерії були розгорнуті в Естонії, щоб допомогти захистити східний фланг НАТО від будь-яких спроб Путіна випробувати на міцність спільний кордон Росії з Альянсом.

Як відомо, в Естонію прибув перший підрозділ об'єднаної оперативної групи військ НАТО, яка створюється в балтійських країнах та Польщі, щоб стримати можливу російську агресію.


Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...