"Спочатку вибори, потім кордон": Німеччина змінила свою позицію стосовно Донбасу

Дипломат сказав, що положеннями Комплексу заходів із виконання Мінських угод передбачено процес відновлення контролю України над її державним кордоном, що має розпочатися "на наступний день після місцевих виборів.

Ернст Райхель. Фото: so-l.ru

Надзвичайний та повноважний посол Німеччини в Україні Ернст Райхель наголошує, що німецький уряд підтримує позицію, що контроль України над українсько-російським кордоном на Донбасі відновиться на наступний день після проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей, повідомляють Патріоти України з посиланням на Уніан.

Посол зауважив, що не хоче обговорювати раніше висловлені ним припущення, що вибори на Донбасі можуть відбутися за присутності російської армії.

При цьому дипломат сказав, що положеннями Комплексу заходів із виконання Мінських угод передбачено процес відновлення контролю України над її державним кордоном, що має розпочатися "на наступний день після місцевих виборів". "Це не є тим документом, який я розробив. Це погоджено усіма тими сторонами, які поставили підписи", - підкреслив посол. При цьому він наголосив, що отримав підтвердження з Берліну, що німецький уряд підтримує його позицію. "Мені підтвердили з Берліну, що я маю повну підтримку мого уряду щодо того, що я сказав", - додав Райхель.


Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Україна втратила вікно можливостей, щоб убезпечити себе від агресії РФ, - Портников

субота, 27 квітень 2024, 23:15

Журналіст Віталій Портников вважає, що Україна могла убезпечитися від агресії Росії в період 1991-2001 рр., проводячи політику євроатлантичної інтеграції, передають Патріоти України. "Історичний досвід Росії доводить, що російська влада може переформат...

Конфіскація російських активів: Міністр юстиції Малюська розповів про три ймовірні сценарії

субота, 27 квітень 2024, 23:00

Питання конфіскації російських активів буде вирішене на саміті G7 в середині червня. Про це розповів міністр юстиції України Денис Малюська в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «У середині червня в Італії відбудеться саміт на рівні лідерів...