"Служителі феміди на гачку": Політолог заявив про переслідування суддів, які розглядатимуть справу Шокіна

Політолог зазначив, що влада робить все задля отримання "необхідного" рішення у справі позову Шокіна.

Руслан Бортник. Фото: glavk.info

"Судді Вищого адміністративного суду, які розглядали справу Шокіна перебували під тиском з боку Генеральної прокуратури", - про це заявив український політолог Руслан Бортник, передають Патріоти України.

"Коли в Генпрокуратурі дізналися про позові Шокіна, який хоче поновитися на посаді, вони відразу ж завели кримінальні справи щодо суддів, які розглядають цю справу. Судді, які розглядають позов Шокіна знаходяться на гачку Генеральної прокуратури. Вони є підозрюваними в різних справах ГПУ. Тому , на жаль, з якоюсь часткою ймовірності, я можу спрогнозувати рішення цього суду ", - зізнався політолог.

Бортник також пояснив, чому позов до суду Шокін подав саме зараз, а не відразу ж після відправки його у відставку.

"Фактично Шокіна зняв з посади саме віце-президент США Джо Байден. Який вимагав від президента зняття Шокіна і ставив це умовою виділення 1 млрд. Доларів. І після того як пішов Байден, змінилася адміністрація президента США Шокін намагається поновитися на посаді. У всякому разі я не вважаю справу Шокіна закритим. У будь-якому випадку він продовжить оскаржувати негативне рішення. і маючи очевидно доведений факт "кнопкодавство", маючи доведений факт зовнішнього тиску, насправді правові обставини на боці Шокіна і він може під сстановіться на посаді. І це питання не амбіцій, а системної честі. Людина все життя системно і якісно пропрацював в прокуратурі і для нього тут питання більше честі ".

Роботі нинішнього Генерального прокурора Юрія Луценка експерт дає негативну оцінку.

"Ні одна гучна кримінальна справа за час керівництва Луценка не доведена до логічного кінця. Ніхто не засуджений ... Це справа, розпочате проти Януковича дуже слабке. Іноді складається враження, що навмисно слабо. І звичайно Луценко не хвилюється оскільки рішення вже буде прийнято при другом Генпрокурорі і вже той буде мати з цим проблему. Більш того Луценко згортає ті реформи в прокуратурі, які почав навіть Шокін свого часу. Це і Рада прокурорів, і кваліфікаційна комісія прокурорів, які повинні були забрати у Генпрокурор право призначати, звільняти і міняти посади прокурорів. Сьогодні Луценко намагається знищити навіть ці інституції переобравши свої. Тому до нього так багато претензій з боку західних партнерів. Результатів він ніяких не показав, систему прокуратури не відбудував, довірою в прокуратурі не користується & quot ;, - упевнений експерт.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Генеральна прокуратура завела кримінальну справу щодо посадових осіб Вищого адміністративного суду України, серед яких є і Валентин Мороз, який очолює колегію суддів з розгляду позову Віктора Шокіна.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...

Чи це останній пакет допомоги від США? Чому ми маємо працювати з усіма заради України - Марина Данилюк-Ярмолаєва

субота, 27 квітень 2024, 0:15

"Міністр МЗС Дмитро Кулеба визнав, що в України немає плану Б на випадок перемоги Дональда Трампа на виборах президента США. Це досить недалекоглядно, з огляду на те, що колишній президент має упереджені погляди на Україну. А більш ніж половина республ...