У Донецькій області затримали чергового "охоронця" "ДНР"

У травні 2014 року чоловік вступив до лав бойовиків. Отримавши позивний і озброївшись автоматом Калашникова, чоловік здійснював контроль за будівлею.

Бойовики "ДНР". Фото:ukr.life

Оперативники Бахмутського відділу поліції в ході відпрацювання оперативної інформації затримали 32-річного місцевого жителя – одного з активних учасників незаконного збройного формування, – повідомляє поліція, передають Патріоти України.

Встановлено, що в травні 2014 року чоловік вступив до лав бойовиків. Йому відразу довірили охорону штабу «ДНР», який розташовувався в адміністративній будівлі місцевої прокуратури. Отримавши позивний і озброївшись автоматом Калашникова, чоловік здійснював контроль за будівлею. Охоронцю «штабу» дозволено було застосовувати зброю в разі нападу на будівлю солдат ЗСУ, а також тих громадян, які не підтримували ідею «руського миру».

Грошей новобранець за службу не отримував, працював «за ідею». Ватажки бандформування не витрачалися навіть на екіпіровку особового складу.

Після того, як ватажки дізналися про те, що найманець має водійське посвідчення, його було переведено на посаду водія помічника коменданта «ДНР».

На цій посаді чоловік побачив всю «красу руського миру». Бойовик бачив, як привозили чуже майно, приводили в підвал людей, які не були згодні з діями терористів.

Не погодившись з такими методами роботи, «Циган» попросив перевести служити його на незаконно встановлений блокпост, в районі м. Ямпіль. На цій посаді він здійснював перевірку транспортних засобів, документів, а також проводив огляд громадян. Все це – на безоплатній основі, що учасника НЗФ не влаштовувало. Через місяць він «награвся у війну» і виїхав до РФ.

Там він усвідомив свою помилку. Через декілька місяців чоловік вирішив повернутися: в «ДНР» він більше не хотів, тому приїхав додому, в український Бахмут. Бойовик зачинився вдома й намагався нікуди не виходити. Учасник НЗФ сподівався, що його служба в «ДНР» залишиться непоміченою.

Але правоохоронці в ході комплексу оперативних дій по встановленню осіб, які були причетні до НЗФ та можуть становити загрозу публічній безпеці, вийшли й на нього.

Виявляти осіб, причетних до окупації регіону і злочинів проти мирного населення, допомагають місцеві жителі.

Як повідомлялося раніше, бойовики не випускають чоловіків з “ЛДНР” без довідки з “військкомату”.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В нагороду отримав грамоту: Одеський ексдепутат передав російській ФСО свою колекцію раритетних авто (фото)

середа, 24 квітень 2024, 22:02

Колишній депутат Одеської міської ради передав колекцію раритетних автомобілів на так звану виставку для федеральної служби охорони в столиці країни-агресора Москві, йому оголосили про підозру у пособництві ворогу. Про це повідомила Одеська обласна про...

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20