У мережі назвали ім'я хакера, який здійснив злом листування Макрона (фото)

Хакер зламав листування Емануеля Макрона та його штабу.

Емануель Макрон. Фото: arendal.ru

В опублікованому 5 травня масиві зламаного листування кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона і його передвиборного штабу виявили листи, які були змінені користувачем на ім’я Георгій Петрович Рошка — про що свідчать метадані листів. Про це повідомляє ONLINE.UA, передають Патріоти України.

Людина з ім’ям Георгій Петрович Рошка працює в ЗАТ «Еврика», що виробляє обчислювальну техніку та програмне забезпечення, основними клієнтами якої є російські державні органи, в тому числі Міноборони та спецслужби. "Георгій Рошка — програміст, який брав участь в профільних конференціях, наприклад «Паралельні обчислювальні технології», які пройшла в 2014 році в Ростові-на-Дону. На момент публікацій Рошка на запит The Insider не відповів", — йдеться у повідомленні.

За інформацією видання, листи, які змінив Рошка, а таких не менше 6, є фінансовою документацією штабу Макрона. Реальним автором документа, судячи з тих же метаданих, був скарбник штабу Макрона — Седрік О. Але потім документ був змінений Рошко.


Нагадаємо, користувач під ніком EMLEAKS виклав у відкритий доступ у веб-додатку Pastebin, що дозволяє анонімно завантажувати уривки тексту, близько 9 Гб документів по діяльності передвиборного штабу Макрона.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...