Українська радіолокаційна станція зможе виявляти літаки у режимі "невидики" (відео)

Запорізьке державне підприємства Науково-виробничий комплекс Іскра повідомило про розроблення новітнього радіолокаційного комплексу, який зможе виявляти "літаки-невидимки" на величезній відстані.

Радіолокаційна станція МР 18. Фото: milnavigator.com.ua

На відео показана конструкція РЛС, процес розгортання її в робоче положення, пояснюється принцип роботи, а також бойові та комунікаційні можливості, повідомляє Ліга.Новини, передають Патріоти України.

Про створення МР-18 стало відомо у серпні 2016 року, коли в Міноборони заявили про завершення розробки цієї РЛС на замовлення однієї з азіатських країн і її можливе прийняття на озброєння у ЗСУ.

МР-18 здатна виявляти і супроводжувати повітряні об'єкти, в тому числі виконані за технологією "стелс" в умовах без перешкод і при впливі природних і організованих активних і пасивних перешкод.

МР-18 - розроблена на базі проекту МР-1 РЛС кругового огляду середніх і великих висот з цифровими антенними гратами, цифровим формуванням променів на прийом і передачу, цифровою фільтрацією сигналу і цифровою обробкою інформації.

Для МР-18 були розроблені приймачі з динамічним діапазоном 100 дБ.

Станція змонтована на базі вантажівки підвищеної прохідності, час переходу з похідного в бойовий режим - менше 5 хвилин, назад - близько 3 хвилин.

У жовтні 2016 року держкомпанія Укрінмаш і турецька фірма Havelsan Hava Elektronik Sanayi підписали договір про спільне виробництво на базі Укроборонпрому пасивної радіолокаційної станції.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, — офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...