Українські школярі-винахідники вразили Європу своїми приладами (фото)

Шлях українських винахідників на міжнародну виставку був дуже складним.

Винаходи. Фото: tut-cikavo.com

Ґаджети, які заряджаються від полум'я, роботи, якими можна керувати з будь-якої точки планети. Все це – винаходи українських школярів. На конференції молодих дослідників у Німеччині наші винахідники здобули 9 медалей, зазначають Патріоти України з посиланням на "24 Канал".

Олександр Похиленко на виставці представив робота. Зібрав його з підручних матеріалів – модем, веб-камера, основа – дитяча іграшка на колесах. Через спеціальний сайт ним можна керувати з будь-якої точки планети. Коштує "розумна машина" лише 100 доларів. Юний винахідник каже – іноземні аналоги удесятеро дорожчі.

Микола Музиченко винайшов зарядний пристрій для ґаджетів, який працює від енергії полум'я. За цей винахід хлопець отримав срібну медаль на Міжнародній конференції молодих учених у Німеччині.

Шлях на міжнародну виставку був непростим. Авіакомпанія відмовлялася брати на борт літака винаходи школярів, мовляв, вони не сертифіковані і небезпечні.

"Кожен наш виріб перевірявся на кордоні маркерами на предмет чи є це небезпечний виріб, чи є в ньому якісь небезпечні речовини. І лише після того ми проходили контроль", – розповів керівник міжнародного відділу Малої академії наук Євген Кудрявець.

Після численних перевірок винаходи таки прибули в Німеччину. Там, 9 з 10-ти проектів школярів здобули медалі. За 8 років, що українська команда бере участь у Міжнародній конференції юних дослідників – це рекордна кількість нагород.



Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 23 квітня: Вранці потрібно виглянути у вікно і запам'ятати, кого першим побачили на вулиці

вівторок, 23 квітень 2024, 7:05

Християни східного обряду відзначають церковне свято 23 квітня на честь мученика Терентія, який відмовився принести жертву язичницьким богам навіть під загрозою тортур. Цей день зазвичай приносить тепло і ясну погоду. За повір'ями, сонце в цю дату вип...

Бійці ССО показали, як HIMARS знищив російську САУ "Гіацинт" (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 6:15

Росіяни встигли зробити лиш кілька пострілів з цієї гармати, перед тим, як українці ліквідували ворожу САУ. Українські захисники виявили ворожу гармату Гіацинт на окупованій частині півдня країни та завдали по ній удару з комплексу HIMARS. Про це повід...