"Українські студенти, які близько місця просиділи у СІЗО Білорусі, повернулись додому", - адвокат

Двох українських студентів 19-річного Івана Даниленко та 18-річний Романа Легара затримали у Мінську 24 березня

СІЗО у Білорусі. Фото:https://news.tut.by

Адвокат затриманих Марія Колесова-Гудиліна повідомила, що студентів вже відпустили і вони повернулися в Україну повідомляє Tyt.BY, передають Патріоти України.

Адвокат розповіла, що купила 28 квітня квитки на літак до Києва для затриманих студентів і відвезла копії до Фрунзенського відділ по громадянству і міграції. Після чого 29 квітня відбулася процедури висилки в примусовому порядку.

Молодих людей доставили в аеропорт під конвоєм. Близько 18 години вечора вони відлетіли до Києва. Приблизно через годину хлопці повідомили адвокату, що вже знаходяться разом з батьками.

Адвокат пояснила, що Даниленка та Легара притягнули до адміністративної відповідальності за те, що знаходилися без документів під час затримання. Їм заборонили в’їзд до Білорусі на 10 років. Також адвокат зазначила незадовільні умови утримання її клієнтів.

Хлопці прибули до Мінська 24 березня. В ніч з 23 на 24 березня вони робили пересадку в Гомелі з автобуса на поїзд. В день прибуття в столицю їх затримали співробітники в цивільному прямо на вулиці. Спочатку молоді люди провели ніч в РУВС, а потім були відправлені для встановлення особи в ЦИП на Окрестина.

Пізніше з’ясувалося, що студенти проходять свідками у кримінальній справі про підпал Гомельської податкової. 28 березня слідчі з Гомеля допитали Даниленко та Легара. Молоді люди заявили, що навіть не були у будівлі податкової.

За словами родичів затриманих, ті приїхали до Мінська, щоб подивитися місто, їх поїздка не була пов’язана з проведенням акції на День Волі 25 березня. Київ направляв в МЗС Білорусі ноту через затримань громадян України.

Всього напередодні Дня Волі і під час нього в Мінську затримали вісьмох громадян України. Крім Івана Даниленко та Романа Легара, перед 25 березня було затримано трьох проповідника з України, їх вже депортували з Білорусі. Під час акції протесту в День Волі міліція затримала ще трьох українців. Двох суд постановив депортувати на батьківщину, ще одного заарештували на 15 діб.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Російські ракети будуть повертатися в РФ": Астролог поділився прогнозом щодо появи в ЗСУ новітньої зброї

четвер, 18 квітень 2024, 12:41

Астролог Володимир Бадиян назвав ознаки закінчення війни в Україні. Він зазначив, що наша держава може отримати від партнерів настільки технологічну зброю, що російські ракети розвертатимуться на Росію. Про це він сказав у ютуб-каналі "Астрофеномен", п...

Народні прикмети на 18 квітня. Кузьма городник обіцяє багатий врожай, тим хто дослухається до порад

четвер, 18 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 18 квітня за новим стилем вшановує пам'ять учня Григорія Декаполіта преподобного Іоанна і єпископа Кузьми Халкідонського. За старим стилем у свято сьогодні згадують мучеників Агафопода і Феодула. . Наші пращури в свято 18 кв...