Українці із захопленого танкеру "Рута" постали перед лівійським судом

МЗС України перевіряє інформацію стосовно затримання українців.

Танкер "Рута". Фото: http://www.pravda.com.ua

У Тріполі (Лівія) перед судом постали 14 громадян України з танкера "Рута", затриманого військово-морськими силами Лівії. Про це 30 квітня повідомляє Al Jazeera з посиланням на AFP і представника лівійських ВМС Аюба Кассема, передають Патріоти України.

За його словами, після тригодинної перестрілки два танкера були захоплені і разом з екіпажами доставлені в столицю Лівії Тріполі, де вони постали перед судом.

"Серед них були 14 українців з "Рути", четверо турків і двоє грузин, які перебували на другому судні - "Старк", - зазначив Кассем.

Також він повідомив, що ще троє членів екіпажу "Старка" перебувають у м.Зувара (Лівія), їх національність він не уточнив.

Зазначається, що під час захоплення "Рута" була завантажена майже 3 330 тн нафти, "Старк", який може перевозити 1236 тонн, також повинен був бути завантажений.

Кассем зазначив, що "Рута" була під українським прапором, другий танкер - під конголезьким.

Також представник ВМС повідомив, що екіпажі суден "були добре озброєні, мали підтримку охорони на човнах і чинили опір". За словами Кассема, кілька разів з човнів по ВМС було відкрито вогонь з автоматів Калашникова і кулеметів.

Як відомо, раніше Reuters з посиланням на представника лівійських ВМС повідомив, що військово-морські сили Лівії з боєм захопили два судна, підозрювані у контрабанді нафти з північноафриканської країни, одне із суден - танкер "Рута" - нібито було під українським прапором.

Україна перевіряє дані про нібито затримання українського танкера поблизу Лівії.


Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Росіяни намагаються зайти на наші позиції": Офіцер ЗСУ - про ситуацію на напрямку Красногорівка - Нетайлове (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 20:00

Офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький зазначив, що наразі противник не використовує техніку, намагаючись просуватися малими групами, передають Патріоти України. "Наша бригада виконує завдання на ділянці Красного...

Не тільки залякування: Чому росіяни били по харківській телевежі

вівторок, 23 квітень 2024, 19:15

Удар по харківській телевежі мав, окрім практичного, ще й глибоке символічне значення. Росіяни таким чином продовжують кампанію психологічного тиску на жителів міста, зазначають Патріоти України. Окупанти намагалися вразити харківську телевізійну вежу ...